Kezdőoldal » Utazás » Európa » Párizsba utazok a barátnőmmel,...

Párizsba utazok a barátnőmmel, de még soha nem ültünk repülőn. Mire kell számítanunk?

Figyelt kérdés
A rokonai és több családtagja is ott él,ők vettek nekünk jegyet neten. Azt mondták,hogy csak kis táskát vihetünk. Azaz kézipoggyász? Az 6 napra elég kevés cucc! És sminkeket fel tudunk vinni benne? Parfümöt? Hajvasalót? És ha már megvették a jegyet és mégis akarunk vinni poggyászt akkor azt utólag a reptéren már nem tudjuk kifizetni? És a telefont lehet használni repülő üzemmódban?
2012. nov. 22. 19:38
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés! Bárhova lehet ülni,vagy ülés szerint szól a jegyünk?
2012. nov. 22. 19:41
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk nem tudom melyik légitársasággal milyen géppel utaztok, de elvileg amit kifizettek az: max 20 (vagy 25, nem emlékszem pontosan) kg-os poggyász, amit a csomagtérbe visznek, és egy 3-5kg-os kézipoggyász, amit a gépre felviszel. Hajvasalót szerintem ne a kézipoggyászba vidd. Parfümöt is le tedd szerintem, mert a gépre folyadékot 1 dl-es kiszerelésbe vihetsz fel, eredeti csomagolásba, legalábbis 3 éve így volt. Ha esetleg több a csomagod súlya, akkor igen, azt a reptéren fizeted (nem olcsó). Fel-le szállásnál ki kell kapcsolni a telefont teljesen, de ezt a repülőn majd fogják is mondani, és onnan kezdve, hogy bemondják, hogy használhatod utána már azt csinálsz vele amit akarsz.
2012. nov. 22. 19:43
 3/16 anonim ***** válasza:
53%
* ülés szerint. Kaptok beszálló kártyát azon rajta lesz.
2012. nov. 22. 19:46
 4/16 anonim ***** válasza:
85%

Azt mondták,hogy csak kis táskát vihetünk. Azaz kézipoggyász?

- igen a kézipoggyász ami max. 10 kiló lehet.

És sminkeket fel tudunk vinni benne?

- igen. Kivéve ollót, csipeszt, egyéb szúró, vágó szerszámokat

Parfümöt?

- nem

Hajvasalót?

-igen, de ezt felesleges. Tuti van valamelyik rokonnak hajvasalója.

És ha már megvették a jegyet és mégis akarunk vinni poggyászt akkor azt utólag a reptéren már nem tudjuk kifizetni?

- Ott helyben nem lehet módosítani. Ha nagy bőrönd is lesz akkor neten keresztül lehet + pénzért módosítani. De ott helyben nem hiszem hogy foglalkoznak ezzel. (de lehet hogy lesz valaki aki szerint lehet,..nincs kizárva)

És a telefont lehet használni repülő üzemmódban?

- közvetlen fel és leszállásnál tilos bekapcsolni a telefont, vagy laptopot. De amikor már a levegőben vagytok és a biztonsági övet is ki kapcsolhatjátok akkor lehet használni repülő üzemmódban.

2012. nov. 22. 19:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
fapados járatoknál nincs üléshely. Szabad helyfoglalás van.
2012. nov. 22. 19:48
 6/16 anonim ***** válasza:
69%
Kézipoggyászba a legfontosabb cuccokat tedd, a többi a bőröndbe menjen. Nem vihetsz fel folyadékot a gépre. Telefont ki kell kapcsolni. Figyeljetek a súlyra, mérjétek le a táskát, mert a pótdíj borsos. Érdemes otthon körbefóliázni a bőröndöt, hogy ne tépjék szét. A hely adott, hogy hova kell ülnötök.
2012. nov. 22. 19:48
 7/16 anonim ***** válasza:
53%
bocs, fapadossal még nem utaztam, eszerint ott mindegy hova ülsz, ezt nem tudtam
2012. nov. 22. 19:49
 8/16 anonim ***** válasza:

A kézipoggyászt minek fóliázza ha végig vele lesz? Az nem a repülőgép hasában van!

Amúgy kérdezzétek meg melyik légitársaságról van szó, és annak a honlapján minden információt megtaláltok! A méret és a súly nagyon nagyon fontos.

2012. nov. 22. 20:07
 9/16 A kérdező kommentje:
Értem,szóval ez mindenhol változó... Köszi. :-)
2012. nov. 22. 20:10
 10/16 anonim ***** válasza:
Jobban tudunk segíteni ha leírod melyik légitársaság. Pl. az Air France egészen más szabályok szerint működik, mint a Wizzair...
2012. nov. 22. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!