Össze tudná valaki foglalni a megélhetési költségeket Németországra vonatkozóan?
igen, egyénenként más és más. Ezt tudom. Valójában az érdekelne, hogy pl. apuka keres 1600 Eurot, van 2 kisgyerek és anyuka. Az egyik iskolás, a másik 1 éves. Anyuka nem biztos, hogy tud dolgozni a kicsi mellett (bár szeretne).
Néztem albérleteket, láttam 650 Euroért és ebben benne van a rezsi, fűtés is. (ok. van olcsóbb is bizonyára, de ez csak egy példa) Kérdés, ha esetleg anyuka nem tud dolgozni a pici mellett, ennyi jövedelemből meg lehet-e élni? Ezért érdekeltek volna a megélhetési költségek. (pl. biztosítás, stb...)
"Valójában az érdekelne, hogy pl. apuka keres 1600 Eurot, van 2 kisgyerek és anyuka. Az egyik iskolás, a másik 1 éves. Anyuka nem biztos, hogy tud dolgozni a kicsi mellett (bár szeretne).
Néztem albérleteket, láttam 650 Euroért és ebben benne van a rezsi, fűtés is. (ok. van olcsóbb is bizonyára, de ez csak egy példa) Kérdés, ha esetleg anyuka nem tud dolgozni a pici mellett, ennyi jövedelemből meg lehet-e élni? Ezért érdekeltek volna a megélhetési költségek. (pl. biztosítás, stb...)"
Nem tudom, milyen biztositásra gondolsz, a betegbiztositást a fizetésböl vonják, ha jól tudom, most kb 13-14%-a a bruttónak.
A lakbér, amit irtál, rezsivel együtt reális, két gyerekkel legalább 3 szobás lakást adnak csak ki. (Mert ha kisebbet vennétek ki, akkor nagyon lelaknátok)
A megélhetés: naponta két felnött+két gyerekre 10-15 Euro elég kajára meg alapkozmetikára (mosdás, mosás, takaritás), ez havonta igy 300- 450 Euro. A pelenka plusszban jön rá, de a nem-márkásak is jó minöségüek és sokkal olcsóbbak.
Emellett internet/telefon van már 25 Euroért havonta, közlekedésre kell legalább 100 Euro - attól függöen, hogy nagyobb városban laktok (tömegközlekedés) vagy kisebb helyen (auto), illetve mennyit kell bejárni munkába, bevásárolni, stb.
Ami ez felett van, az luxuskiadás, kivéve a gyerekeknek a ruhákat.
Szóval ki lehet ennyiböl böven jönni, ha odafigyelsz, meg nem költesz felesleges dolgokra.
10:16 - 10:18-as vagyok.
Szivesen segitettem, de azt nem tudom, hogy milyen biztositásról lehetett volna szó.
Ha van még kérdésed, irhatsz akár privátban is.
hát 1600 € kézben nem nagy összeg de itt rengetegen élnek ennyiböl.
azt szokták mondani, hogy a lakás ne legyen több mint a bevétel 1/3. de ez függ a fizetés nagysággától is.
Biztosítva lesz a család ha apukának német szerzödése lesz. ha kiküldetésben lesz magyarországról akkor viszont kell nektek is biztosítás, föleg mert a gyerekeket folyamatosan orvoshoz kell vinni. itt egy magán biztosítás kb havi 600€-nál kezdödik egy családra.
Vagy is én semmi képpen sem indulnék ki úgy gyerekekkel hogy apuka kiküldetésben van.
a többit leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!