Költöznék Angliába. Bankkártya?
Egy olyan bankszámlára szeretnék tenni pénzt, amelyet ott kint is használhatok biztonságosan, olcsó átváltással.
Nem szívesen mászkálnék 1000 fonttal a zsembemben és eleve nem is engednének át a vámon ennyivel.
Szóval hol érdemes számlát nyitnom ehhez?
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Bármelyik Visa vagy Maestro kártya működik itt kint.
Viszont ha kint akarsz élni,akkor úgyis nyitnod kell angol bankszámlaszámot, mert magyar bankszámlaszámra egyik cég sem fogja a fizetésedet utalni.
Bármilyen Visa/Mastercardot tudsz használni kint. De ahogy írták, úgyis kint kell majd nyitnod.
De akár itthon is nyithatsz font alapú számlát, bankkártyával. Vagy ha a legolcsóbban akarsz kp-t levenni akkor csináltass Mastercard Prepaid-et, szintén font alapon.
Amúgy mért ne vihetnél ki 1000 fontot? 10.000€ érték a limit, de a fölött is csak bejelentési kötelezettséged van.
Tudom, hogy kell számlát nyitnom, ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok.
Viszont akkor sem tartanék ilyen sok pénzt magamnál, tehát addig kéne csak amíg kimegyek, utána átlehet utalni az angol számlámra.
Azt nem tdutam, hogy mennyi a limit, egyik barátom mondta, hogy ennyit nem engednek magamnál tartani. De ha így is van az se baj. Ha nincs így, akkor sem akarom :) értitek :)
De érted, nem csak szimplán az a lényeg, hogy tudom használni, hanem az, hogy az átváltás ne zabálja le a fejemet.
és miért zavarná le??
Én nem igazán értelek. Ha 1000 fontot ki akarsz hozni, és nem akarod, hogy a valuta napi változása miatt legyen levonás rajta, akkor hozd ki készpénzben az 100 fontot.
Ha nem akarsz készpénzben ennyit hozni, akkor teljesen mindegy melyik bankkártyán hozod ki. Ha forintban hozod ki, itt kint fontban veszed le, levonva a napi valuta árfolyamot. Szinte minden banknál kevés eltéréssel de van veszteség.
Vagy menj be az egyik bankba és mond el mit akarsz. Fontot akarsz tenni magyar bankszámlára. Ha lehetséges, akkor elvileg font van rajta. Akkor kint nincs automata használati díj vagy a vásárlásnál sincs levonási díj.
Én nem igazán értem mit görcsölsz rá ennyire. Simán kihoznám készpénzben. 1000 font nagyon hamar elmegy ha élni akarsz kint.
Akkor egy utolsó kérdés. Van alapra egy Erste bankos Mastercard kártyám/bankszámlám.. A lényeg, hogy személyi kölcsön alapn akarom rátenni a fontot, olyan 350 ezer forint körül. (tehát így számolva kb az 1000 font)
A lényeg, hogy mindenképp (egyéb okokból) OTP-nél akarjuk intézni ezt a pénzt. Magyarán elintézhető az, hogy az OTP nekem erre utalja a felvett összeget fontban?
a személyi kölcsön nem az én nevemen lenne (csak úgy említésképp, nem tudom, mennyire fontos ez az információ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!