Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy történik az árfolyamváltá...

Hogy történik az árfolyamváltás külföldön történő bankkártyás fizetéskor?

Figyelt kérdés

Londonba készülünk, és most látom, hogy jól áll a forint, 351-ért lehet fontot venni. Viszont én hozzá vagyok szokva a bankkártyás fizetéshez, Londonban is szívesebben fizetnék azzal. De akkor gondolom rosszabbul jöhetek ki, mert gyanítom, hogy az aznap a bank által meghatározott árfolyam szerint fog történni az átváltás, és így a fizetés is. És ha aznap a font 370-en lesz, akkor az bizony elég nagy érvágás ahhoz képest, mintha most 351-en beváltanám a pénzemet fontra, és majd azzal fizetnék Londonban. Jól gondolom, hogy ez így működik?

Bocsi, ha kicsit kusza lett, csak sietek munkába :)

2012. aug. 10. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Még ennél is cifrább a dolog, ugyanis a kártyatársaságok USD-ben számolnak el a bankokkal. Tehát kiszámíthatatlan, hogy neked mikor éri meg és mikor nem. De én a helyedben nem stresszelnék ilyen mértékű ingadozáson. Ennyi nagyvonalúság bele kellene férjen a nyaralásba.

Mellesleg 351-ért nem fogsz GBP-t venni, mert perpillanat az a középárfolyam, és nem az eladási.

2012. aug. 10. 10:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Így van, ha kártyával fizetsz külföldön mindig az aktuális napi árfolyamot veszik figyelembe. A külföldi ATM-nél való készpénz felvételkor szoktak elég durva tranzakciós díjat felszámolni, legalábbis az OTP-nél ahol én vagyok, ha jól tudom 1500 HUF, tök mindegy mennyit veszel ki...
2012. aug. 10. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:
A kártyás fizetésnél a bankok a deviza középárfolyamot veszik figyelembe, ami jobb mint amennyiért te valutát tudnál venni. pl ha te most 351 forintért vennél valutát akkor a közép árfolyam kb 345 ft. De nem ilyen egyszerű mert ha te vásárolsz akkor az aznapi árfolyamon megterhelik a kártyádat de nem ez lesz a végleges. Amikor a bolt ahol vásárolsz "jelentkezik" a banknál a pénzért az aznapi árfolyam lesz a végső elszámolás összege. A vásárlás és a végleges fizetés között akár két hét is eltelhet és ha addig változik az árfolyam a vásárlás napjához képest akkor vagy még rá kell fizetned vagy vissza kapsz. Nekem volt olyan vásárlásom pl benzinkúton ahol 3 nap múlva terhelték meg a kártyám és volt olyan ahol két hét múlva addig az előzetesen kalkulált összeg zárolva van a számládon.
2012. aug. 10. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!