Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországot és Ausztriát...

Németországot és Ausztriát jól ismerők, kint élők! Vesztek észre lényeges különbséget Ausztria és (Nyugat) Németország között kulturálisan, gazdaságilag, pénzügyileg?

Figyelt kérdés
Én a németül beszélő világból eddig Bécset és Berlint láttam, tehát kb. a két véglet, és elég sok különbséget láttam, Berlin sokkal lerobbantabb volt, még a volt Nyugat-Berlin is de pl. egy olyan echte nyugatnémet város, mint München vagy Köln egyáltalán különbözik valamiben Bécstől? Árakban, kultúrálisan stb.?

2012. júl. 30. 18:54
 1/1 nelli33 válasza:
68%
Szerintem Bécs inkább a kultúrára, a város szépítésére törekszik(úgy általában Ausztria), míg Németország a fejlettségre, persze mindkettő előnyben részesíti a stresszmentes, kényelmes életet.Mindkét helyen jó álláslehetőségek vannak, ha tudsz NÉMETÜL.Árakban mindkettő Magyarországra hasonlít, nem drágább.Ebben az a jó ,hogy kint az emberek 2x-es fizetésből vesznek olyan árú termékeket ,mint mi.Nekem Németországban München és Hamburg tetszik.Szerintem az osztrákok nem szeretik a külföldieket, ezért nem igazán kedvesek.Ott nagyon sok magyar emberrel találkozni.Nos én személy szerint Németországot jobban szeretem, bárki bármit mond.
2012. aug. 6. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!