Ausztria vs Németország?
2.nak Piacképes vagyok nyelvtudás meg most érlelődik, amikorra minden kész, addigra az is meglesz.
Nézegettem állásokat nettó 2000 körül vannak. De Ausztriában úgy tudom 13. és 14. fizetést is kell adni, mégis több Németországbana fizu? Valahol régen olvastam Ausztria 1200 Németeknél 1400 Euró/hó az átlag, de nem biztos.
Ha piacképes vagy, akkor hajrá! Sok sikert! Valóban jó életed lehet kinn.
Én úgy tudom, hogy a német átlagfizetés az 1500 € körül van. Az osztrák valamivel ez alatt van. A mindennapi megélhetés valamivel olcsóbb Németországban. A lakásbérleti díjak viszont nagyjából szinten vannak, de mivel itt, Németországban több a nagyváros, ahol magasabbak az árak, így ez felnyomja az arányt. Én tavaly érkeztem Münchenbe, már úgy jöttem ki hogy volt állásom, így azért könnyebb volt. Nekem 1685 € volt a fizetésem egészen decemberig, idén kapok emelést, mivel még nem kaptunk januári bért, így a bérkalkulációm szerint 1715 €-t fogok kapni idén. Csak hogy képbe legyél, leírom, hogy alakulnak a költségeim:
Lakbér(München, 44m2-es lakás): 449 €
Rezsi: 131 €
Bevásárlás: 280 €
Szórakozás: 150 €
TV+internet: 39 €
Mobiltelefonálás: cca.20-25 €
Kb. havi 1100 € kell nekem a megélhetésre, ebben gyakorlatilag minden benn van ami kell, a kocsin kívül.
tegnap 22:45
Megkérdezhetem h milyen végzettséged van és h mit dolgozol kint?
19:40!
Programozóként(főleg webes területen) dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!