Így kimehetnék olaszországba vagy franciaországba?
Figyelt kérdés
Nincs se szakmám se semmim az angolt folyékonyan beszélem meg kicsit franciául. tehát kimehetek 18 vagyok és ugye eu.-n belül nem hurcolnak vissza meg semmi ilyesmi nem?
ott vállalnák vmilyen munkát amihez nem kell szaktudás. nem nagyok az igényeim.
Természetesen visszahurcolni nem fognak, de baromi kevés az esélyed akármilyen munkára nulla képzettséggel, főleg olyanra, amivel annyit keresnél hogy nem halsz éhen. Az angollal semmire nem mész egyik országban sem. Olaszországban ráadásul nagy a munkanélküliség, oda semmiképp sem mennék.
2012. júl. 28. 11:50
2/7 anonim válasza:
Olaszországban tényleg nagy a munkanélküliség és nyilván először az olasz nemzetiségűeket veszik fel, csak aztán a külföldieket. Ott nincs túl sok esélyed!
Először tanulj meg RENDESEN Franciául és oda csak utána menjél!!!! Plusz tanulj szakmát, legyen valamilyen képzettséged mindenképpen, mert különben semmi esélyed Franciaországban sem!(Meg képzettség nélkül szerintem nagyon sehol, itt magyarországon se.) De visszahurcolni nem fognak...:D Csak lehet, hogy nem lesz elegendő pénzed a megélhetésedre. Szóval ezt gondold szerintem még át egy kicsit és valamilyen szaktudásod azért legyen, aztán menjél.
Sok sikert!!^.^
2012. júl. 28. 14:56
3/7 anonim válasza:
baromság h nem talál munkát.. a nyugati országok nem olyan papírgyűjtőek mint Magyarország.. ott a gyakorlat számít, meg a talpraesettség, ügyesség, meg h beszéld a nyelvet, nem a papír a szakmáról meg a nyelvtudásról.. sok munka van amihez nem kell végzettség és az meg h éhen hal nevetséges.. ahol több mint 1000 euro a minimálbér és annyi a kaja mint itthon ott h halsz éhen elárulod?:D és attól még h Olaszországban nincs törvényileg minimálbér, kollektív szerződések révén ott sem adhatnak éhbért.. Franciaországban meg 1300 euro körül van a minimálbér.. és arrafelé többen beszélnek angolul mint itthon, főleg a főnökök akik a munkát adják.. nekem volt ismerősöm aki több mint 400 ezer ftot keresett eyg honapban szimpla gyári meloval napi 12 órával végzettség nélkül. semmi köze nem volt a félbe lévő egyetemi tanulmányainak a soron végzett melóhoz..
2012. júl. 30. 15:51
4/7 anonim válasza:
még annyit, hogy bár Franciaországban nem jártam Németországban a saját szememmel láttam, hogy tényleg annyi a kaja, mint itthon, az albi drágább, de nem annyival amennyivel több a fizu, mivel ott is 1000 euro a legkevesebb amit adnak, bár hivatalos minimálbér ott sincs, az olasz munkanélküliségről meg annyit, hogy azért nincs munkájuk mert otthon élnek anyucival 30 évesen, csak mert a diplomájukkal nem találtak melót, miközben a románok 100ezrei vígan megélnek a gyári fizetésükből, mert ők nem válogatnak.. meg nem egyből ferrarit akarnak, csak egy normál élet színvonalt.. ha olyan kevés lenne a meló meg a fizu, akkor h lehetne még mindig ott az a több 100 ezer román aki az elmúlt években kiment és kimegy?
2012. júl. 30. 16:00
5/7 ibanezb válasza:
Az utolsó hozzászólónak igaza van, van munkanélküliség (is) Olaszban, de főleg azért, mert "büdös" a munka nekik, tehát gyári és más "alja" melót lehet találni, de angol nyelvvel nem! Olaszországban nem divat más nyelvet beszélni, még az olasz fiatalok sem beszélnek se angolt, se semmit, tanulj meg te az ő nyelvükön, gondolják ők. Tehát egy minimális olasz pötyögés kell! a gyári munka is már inkább 7-800 euró körül jár a krízis hatására! Apartmant nem fog tudni bérelni (minimális az esély) ha még nincs bejelentve valahová! Még kaució fizetése ellenére se! Itt főként hosszú távra bérelnek, olcsó szállást találni (mint agriturizmus, panzió) pedig nehéz, és nem mondanám olcsónak (legalább 25-30 euró/nap, ez a minimum)... de summa-summárum, angol nyelvvel én Angliába mennék (mentem volna), az olimpia idejére is rengeteg embert kerestek...
2012. aug. 1. 13:42
6/7 anonim válasza:
Nyugodtan menj Olaszországba,a turisztikai ipar 80%-a külföldi,román,orosz,bulgár.
2012. aug. 13. 10:58
7/7 tade válasza:
Nem fognak felvenni. Olaszorszagban elek, van szakmam olaszo, magyar nyelven kivul beszelem a nemetet a szlovakot, de ezekkel kitorolhetem a seggem, mivel barhova mesz az olasz nyelv KELL! Ha nem is tarsalgas szinten (egy gyari munkahoz) de meg kell ertened alapfokon, hogy mit ker toled a munkaltatod. Nekem van munkam, de en is protekcioval kerultem be, mivel kulfoldi vagyok. Ha itt akarsz dolgozni, nem art tudni, hogy az olaszok irto burokratak, minden teren.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!