Meg tudná adni valaki a válaszokat a www.travellerpass.hu barcelonai fordulójához?
1. Ki alapította Barcelonát a hagyomány szerint?
a) karthagóiak b) rómaiak c) görögök
2. Mi Barcelona leglátogatottabb turista látványossága?
a) La Sagrada Familia templom b) FC Barcelona stadion c) Güell park
3. Miről híresek a barcelonai sofőrök?
a) ők a világ legrosszabb vezetői b) rendkívül figyelmesek c) nem engedik át a gyalogosokat a zebrán
4. Hogyan halt meg Gaudi, a világhírű építész?
a) elgázolta egy villamos b) lezuhant a Sagrada Familia álványzatáról c) gázégővel öngyilkos lett otthonában
5. Mi fogadta 1914-ben a Güell park kapujában a látogatókat?
a) bohócok és atristák b) szabadon kóborló tigrisek c) két életnagyságú mozgó gép-gazella
Az én válaszaim 1 a, 2 b, 3 c, 4 a, 5 c
Ebből négy helyes, de egy még mindig rossz. Arra tippelek, hogy talán a söfőrös kérdés hibás, de sose jártam Barcelonában, úgyhogy nem tudom a választ.
Hát, nem biztos, hogy tudok segíteni.
A villamost tudtam, és a karthágóiakat megtaláltam. Ezek biztosak. A többit én sem találtam meg. A Sagrada biztos, hogy nem jó válasz? Valahol azt találtam meg, hogy 2006-ban a templom volt a leglátogatottabb. A turisták szerintem jobban szeretik a templomot, mint a stadiont. Még akkor is, ha nem hívő, a templomba el szoktak menni, ez meg elég híres templom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!