Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszországban piacon külföldi...

Olaszországban piacon külföldiként milyen vásárolni?

Figyelt kérdés

Nyáron tervezünk utazni egy dél tengerparti városba, ahol szeretnénk majd piacon vásárolni. Olvastam olyat is, hogy sokan angolul se beszélnek, vagy ha megérti sem szívesen válaszol angolul. Meg, hogy teljesen máshogy állnak a külföldiekhez.

Aki vásárolt már így (vagy akinek bármilyen tapasztalata van) az hogy látja, milyen a hozzáállásuk ezügyben az olaszoknak? Mennyire segítőkészek?

jan. 2. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy piaci vásárlást el lehet intézni közös nyelv nélkül.
jan. 2. 16:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem is a közös nyelv nemléte a kérdés, hanem a hozzáállásuk. Olyat is olvastam, hogy egyszerűen hátat fordított vmi árus egy külföldinek, annyira nem volt partner a dologban.
jan. 2. 17:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon valószínűtlennek találom.
jan. 2. 17:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha hátat fordítana egy árus, akkor átsétálsz a következőhöz, neki lehet, hogy nagyobb szüksége van a pénzedre. Én számtalan helyen megfordultam, de ilyet még nem tapasztaltam. Legutóbb nyáron Bulgáriában jártam úgy (Plovdivban egy aluljáróban lévő kisboltban), hogy akartam venni egy paprikát, ráraktam a mérlegre, de az eladó, aki nem beszélt angolul, hozzárakott még egyet, egy paradicsomot és egy kisebb kígyóuborkát is, és nem engedte, hogy fizessek, még egy fél levát se tudtam otthagyni nála.
tegnapelőtt 07:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Ezt jó olvasni, köszi!
tegnap 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!