Csak szerintem tűnnek élhetőnek a szovjet típusú városok?
Ma Pripjatyról nézegettem fotókat, és ha nem történt volna az atomkatasztrófa, ma szerintem egy élhető város lenne.
Rendben, hogy az egész egy nagy lakótelep, de az egész szellős, és tele van parkokkal, az egész város egy nagy erdő.
És nagyon sok szovjet típusú város ilyen, ahogy néztem.
Szia!
Nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel, én is így gondolom. Nekem volt szerencsém élőben is több poszt-szojvet nagyvárosban járni (A SZU 15 egykori tag-köztársaságából 7-ben már jártam), és a többséget igen élhető helynek tartottam. Az egyik kedvencem ebből a szempontból Kisinyov, széles sugárútjaival,gondozott parkjaival és hatalmas erdejeivel. Általában igaz, hogy a legtöbb nagyvárosban valami ingyenes strandolási lehetőség is van, vagy egy folyón, vagy egy tavon. Kijevben például a strand a belvárostól mindössze 3 metrómegállóra van, majd a metrómegállótól mindössze 5 percet kell sétálni, és a strand kiváló, de voltam Zaporozzsje hatalmas homokos strandján is. A parkok legtöbbször szépen rendben vannak tartva, és általában a tömegközlekedés is jó, bár ez utóbbinál azért sokszor meglátszik a pénztelenség. De összességében én is úgy gondolom, hogy a szovjet nagyvárosok élhető helyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!