Abból gyökereztethető, hogy az oroszok cirill betűkkel írnak, hogy ők egy visszamaradott, barbár nemzet?
Többször is kérdezték, mi az,
hogy latin betű. A „bukva latina” szóra még most is emlékszem. A tolmács nem tudott erről,
vonogatta a vállát. Mondtam, kérdezzen meg bárkit, aki iskolát végzett, hogy mit jelent.
Háromszor visszakérdezték, hogy mi latin betűkkel írunk-e, és miért? Magyaráztam, hogy
latin betűkkel ír az egész nyugati civilizáció. Ezt hitetlenkedve fogadták. (Benőt akkor egy
másik faluba vitték tolmácsolni.) Láthatóan azt hitték, hogy az egész világ cirill betűkkel ír.
Hogy nem tudják olvasni a mi írásunkat? Úgy vélték, hogy az mind német írás, és valami
titkos megegyezésen alapszik.
Persze, ők egy rémesen visszamaradott, barbár népség, mint ahogy mindenki más rajtunk kívül. Mert az a sok hülye kínai, japán meg arab teljesen hülye, de még az európai nemzetek nagy része is. Hiszen csak nekünk van ő és ű betűnk, ők ezeket nem használják, tehát hozzánk képest senkik.
Csak ott van a logikai bukfenc, hogy akkor a nagyon magyarok miért erőltetik a barbár székely rovásírást. Ezen még dolgozni kell, de ha sikerül megoldani, az okfejtésed helyes lesz.
"Hogy nem tudják olvasni a mi írásunkat?" - úgy, ahogy a magyarok közül sokan nem ismerik a cirill ábécét. Soha nem tanulták, mert nem azzal írnak. Na, most akkor hozzájuk képest mi vagyunk barbárok?
Tény hogy a keleti szláv népek barbárabbak és vadak.A nyugatiak :lengyelek , horvátok már nem.
Nem jelenti azt hogy elmaradottabbak.Én jártam Ukrajnában és tapasztaltam hogy ők tényleg barbárabbak és erőszakosabbak mint mondjuk a németek vagy a magyarok.
Első! Ne keverj, ott nem cirill betűket használnak! Ezek a barbár népek használnak cirill betűt, köztük az oroszok!
Ezek tényleg mind barbár népségek, tehát tényleg van összefüggés a cirill betűs írás és az intelligencia között.
A kérdező most marháskodik, vagy tényleg ENNYIRE korlátolt?!
Úristen -.-
Görögök nem! Csak ezek!
Belarus
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Kazakhstan
Kyrgyzstan
Macedonia
Mongolia
Montenegro
Russia
Serbia
Tajikistan
Ukraine
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!