Az orosz katonák azért erőszakolták meg a magyar gyerekeket és a magyar nőket, mert a magyar katonák is ugyanezt csinálták az orosz falvakban?
Bekötöttem a fejemet, és elmentem a kommandaturára. Ott már
nagyon sokan ültek és várták, hogy sorrakerüljenek. Közöttük egy kislány, akinek vérzett a
feje, egy tincs a hajából kitépve. Nyomorult és kétségbeesett volt. „Átmentek rajta az
oroszok” – mondta az anyja. – Nem értettem meg. – „Biciklivel?” – kérdeztem. Az asszony
dühös lett: „maga bolond? nem tudja, mit csinálnak a nőkkel?” Hallgattam, amit körülöttem beszéltek. Hogy melyik nőnek tört el a gerince, ki vesztette el
az eszméletét, ki vérzik, hogy nem tudják elállítani, férfit kit lőttek agyon, mert védeni
próbálta a feleségét. A magyar katonák se viselkedhettek sokkal tisztességesebben az orosz falvakban. Csak nem voltak ennyire vadak. Itt Kelet tört be Nyugatra.
Talán egy részük azért tehette, de van egy sokkal egyszerűbb oka.
Az oroszok nem nagyon törődtek a veszteségekkel, mert az előrenyomulást mindenképpen folytatni kellett. Ennek először a frontvonalban harcoló elit egységek estek áldozatul, majd szépen sorban morzsolódtak le a "gyengébb" egységek is. Egy idő után már sokkal nehezebb volt olyan utánpótlást találni, amely megfelelt a korábbi harcoló egységek színvonalának, később pedig már a gyenge minőségű katonák is elfogytak, márpedig a harcokat nem lehetett szüneteltetni. Ekkor fogták a gulág és mindenféle egyéb börtön foglyait, és belőlük szerveztek alakulatokat, persze nem frontvonalbeli egységeket, hanem mögöttes "tisztogató", felszámoló, biztosító csapatokat. Ezeket az embereket aztán már nem tudta uralni a hadvezetés, ez volt a csőcselék, akiket itatni kellett, hogy elinduljanak a harcba. Mivel jelentős részük erőszakos bűnöző volt, ezért felügyelet nélkül könnyen kiélhették magukat, csak később kezdték el őket visszafogni utasításokkal és agyonlövetésekkel.
Természetesen nem szabad azt hinni, hogy a magyar katonák között nem fordult elő fosztogatás vagy erőszakoskodás az orosz foglyokkal vagy néppel szemben, de az is biztos, hogy méreteiben az elenyésző volt. A piszkos munkát a németek nem bízták másra, a magyaroknak pedig semmiféle érdekük nem fűződött ahhoz, hogy a meghódított területeken kegyetlenkedjenek. A magyarok kaptak valamit, amiért cserében vállalták a harcot, aztán bele is buktak.
Viszont az egyszerű orosz katonának teljesen mindegy volt, hogy melyik megszálló nép kegyetlenkedett a családjával, egy kalap alá vehette őket. Sokukat vezérelhette a bosszú, de a polgári lakosság, nők, gyerekek elleni erőszakoskodásra és gyilkosságra még ők sem voltak képesek, ahhoz bűnöző hajlam kellett.
Kedvesw előző! (Első vagyok)
Meg kell védenem az orosz katonalányokat. NEM prostituáltak voltak, hanem harcosok, bármilyen szerepben: híradósként, pilótaként(!!! - mert nem is egy kiváló pilótanő volt az orosz hadseregben), egészségügyiként, de fegyveresként is.
Ha lehet, senki se gondolja, hogy alávaló "szex-tárgyi" szerepük volt.
Szeretném még hozzátenni: az orosz katonák által véghezvitt tömeges szexuális rémtetteket évtizedekig csend övezte. A "szocializmusban" egyszerűen nem lehetett kibeszélni őket - pedig az emberek többsége tudott róluk, vagy érintett volt valamilyen szinten.
Egy adalék az orosz hadsereg megdöbbentő szellemiségéhez:
Nagyanyám mesélte: beszállásoltak a házukba egy orosz katonatisztet a tisztiszolgájával, akire nagyanyám csak Mihály-ként emlékezett. A tiszt jó modorú, művelt, adjutánsa pedig jó szándékú, egyszerű, tisztelettudó fiatalember volt. Egy alkalommal azonban Mihály - elcsent az éléskamrából néhány almát. Nagyanyám szelíden szóvá tette, és annyit mondott: kérd, hogyha kell, adok - de inkább szólj..A tiszt véletlenül tanúja volt a jelenetnek. Megragadta Mihályt, előkapta a pisztolyát, magából kikelve üvöltözött vele - és le akarta lőni, nagyanyám iránti szeretetből és tiszteletből.:( Ő sírva vetette magát közéjük. A fiú életben maradt, de a történet nagyanyámat megrázta egész életére.
Ez valami idézet?
Baromi kötői vagy, csak ez nem az a hely, ahol kellene. Szerintem.
Ne legyünk ennyire naivak, a katonák azok katonák és a civilizációs máz nagyon vékony. Külön a magyar katonák viselkedése Oroszországban azt hiszem nincs feldolgozva, de a németek rendszeresen megerőszakolták a lengyel és orosz nőket (csak akkor büntették ha zsidó nő volt az áldozat mert az fajgyalázásnak minősült)
És ha nem is gyakran, de azért a magyar katonák keze is elsült ha megmérgedtek:
És azt tudod-e 13:20-as, hogy gyerek is volt velük?
A csapatban volt egy nő is, Nádjának hívták. Egy este megfogta a csuklómat, bevitt a
konyhába, bezártuk valahogy az ajtót – azt hiszem, spárgával bekötöztük. Kiordított valamit
oroszul, gondolom, hogy „hagyjanak békén”, vizet melegített, hajat mosott, megfürdött,
kimosta a melltartóját, bugyiját és azon mód vizesen újból felvette. Először arra kért, amikor
vetkőzött, hogy a melltartóját hátul összekötő spárgát vágjam át, csak úgy tudott kibújni
belőle. Aztán, hogy mossam meg a hátát, majd mikor vizesen újból fölvette a melltartóját,
hogy kötözzem össze ismét spárgával. „Jó erősen!” biztatott, csak húzzam. Elképedtem.
Aztán megértettem, hogy hetekig így fog tovább harcolni, ilyen mereven, feszesen bekötözve
tud csak mozogni, lovagolni a sok férfi között, hiszen lovas katona volt, férfiruhában.
Nem értettem, miért osztottak be egyetlen nőt a férfiak közé. Nem láttam soha, hogy
incselkedtek vele vagy ölelgették volna. Egy gyermek is volt velük, vagy gyermeknek
nevezhető fiatal fiú, ez is katona, közöttük harcolt.
13:39-es vagyok.
"Ez valami idézet?" Nem, kedves 13:41-es. Ez egy hiteles történet, amely szorosan kapcsolódik ahhoz, amit - első válaszolóként - az orosz katonák gyökeresen más, - tőlünk idegen, nekünk érthetetlen - értékrendjéről írtam.
Egy művelt, normális modorú TISZT - a szeretet és tisztelet(!) eltorzult felfogásától indíttatva, néhány almáért hideg fejjel agyonlőtte volna saját fiatal honfitársát. Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a szovjet-orosz világban - háborús körülmények között aztán végképp - semmit sem ért az emberélet. Hát akkor egy nő fizikai/lelki integritása, mégis, mennyit?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!