Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az orosz katonák azért erőszak...

Az orosz katonák azért erőszakolták meg a magyar gyerekeket és a magyar nőket, mert a magyar katonák is ugyanezt csinálták az orosz falvakban?

Figyelt kérdés

Bekötöttem a fejemet, és elmentem a kommandaturára. Ott már

nagyon sokan ültek és várták, hogy sorrakerüljenek. Közöttük egy kislány, akinek vérzett a

feje, egy tincs a hajából kitépve. Nyomorult és kétségbeesett volt. „Átmentek rajta az

oroszok” – mondta az anyja. – Nem értettem meg. – „Biciklivel?” – kérdeztem. Az asszony

dühös lett: „maga bolond? nem tudja, mit csinálnak a nőkkel?” Hallgattam, amit körülöttem beszéltek. Hogy melyik nőnek tört el a gerince, ki vesztette el

az eszméletét, ki vérzik, hogy nem tudják elállítani, férfit kit lőttek agyon, mert védeni

próbálta a feleségét. A magyar katonák se viselkedhettek sokkal tisztességesebben az orosz falvakban. Csak nem voltak ennyire vadak. Itt Kelet tört be Nyugatra.

2012. jún. 5. 12:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A Vörös Hadsereg legendásan barbár viselkedésének több oka volt. Nem árt ezeket tisztázni. 1) Sztálin nem írta alá a Genfi Egyezményt, ezért a hadviselésre és a hadifoglyokra vonatkozó háborús szabályokat egyszerűen figyelmen kívül hagyta.Ennek szellemében természetesen a háborús ellenfeleik, a szovjetekkel szemben sem tartották be ezen szabályokat. 2/ A náci fajelmélet "alsóbbrendű" népnek minősítette a keleti szlávokat, akikkel bármit meg lehet tenni...! No ennek viszonzását kellett megtapasztaltunk,amikor ideértek.....3/ A háborúban részt vevő összes hadsereg katonái közül a szovjet katona túlélési lehetőségei voltak a legalacsonyabbak.Ha holnap már nem élek,"utoljára még kitombolom magam" alapon gondolkodtak ezek az emberek, akik nagy részének kulturáltsága bizony hiányos volt, ráadásul a nagyobb támadások előtt szinte merev részegre itatták őket....Ilyen helyzetben kellet a tűzbe rohanniuk, egyébként hátulról az NKVD végzett velük. Részben ezzel a körülménnyel magyarázható a példátlan szexuális durvaságuk is. 4/ Európában az orosz katonák többsége olyan értékekkel és eszközökkel találkozott,melyeknek otthon híján voltak. (Pl eszelősen gyűjtötték a karórákat.) 5/ A hadvezetésnek olyan óriási létszámot kellett élelmeznie és ruháznia (Csizmák...) hogy a hadsereg ellátása, mondjuk ki nyíltan, részben az elfoglalt területek kirablására alapozódott. Erre a célra külön rekviráló egységeket tartottak fenn.(Ahogy ezt korábban említette is valaki..) Egyes városok elfoglalása után a parancsnokság meghatározott időre szabad rablást engedélyezett. Pl 72 órára.... Összefoglalva: A szovjet hadsereg különösen kirívó brutalitása, részint a hivatalos háborús politika és gyűlölet keltés, szolgálati parancsok, részint, az állomány spontán magatartása révén nyilvánult meg. Utóbbit több estben maguk a parancsnokok is megelégelték és meg is torolták a katonákon...
2013. máj. 31. 12:43
 12/12 anonim ***** válasza:
Gyurcsánynak rokonságban vagy az ilyen kérdésekkel?
2021. aug. 3. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!