Az angliai munkavállalás során a tapasztalat fontosabb, vagy a papír? El lehet adott esetben papír nélkül is helyezkedni?
Azt olvasom, hogy az angliai munkavállalás procedúrájának során inkább a tapasztalaton van a hangsúly, mint a papíron igazolt tudásén. Értsd: ha valamihez papír nélkül is értek, és ezt a CV-ben is felvállalom, akkor az is nyom a latban. Mondok példát: nincs képesítésem a Microsoft-csomag (Word, Excel, PP, stb...) használatára, de ezen alkalmazások egyébként nem jelent problémát bonyolultabb feladatok elvégzése sem.
Ugyanitt kérdés: Angliában létezik-e olyan képzés-rendszer, mint amilyen itthon az OKJ, vagy ahhoz hasonló (sikeresség esetén térítésmentes)?
A tapasztalat számít, de bizonyos esetekben kell papír is. Pl villanyszerelés
Ms office ismerete bôven elég ha beírod, hogy tudod, nem fognak papírokat kérni.
Itt is vannak okj-s jellegû képzések, de annyira bonyolult a rendszer, hogy állítom még a helyiek sem vágják pontosan mi, hol, merre, mettôl, meddig. Kedvezményt akkor kaphatsz, ha alacsony a bevételed.
Én nem a végzettségemmel helyezkedtem el. Habár van diplomám, és ez benne is van az önéletrajzomban, és elméletileg követelmény volt a munkáknál, amit pályáztam, valójában soha nem kérték.
Viszont annuit ogazodtam a helyi elvárásokhoz, hogy szereztem papírokat, amik megkönnyítették a további elhelyezkedést. De ezek nem okj-s papírok, hanem speckó, a munkához köthetô, ezt a munkát összefogó szervezetek végzettségei, amit itt ismernek el.
Mint írtam már fentebb, nem tudok neked, az okj képzésnek megfelelô nevet adni, mert itt is van és mind más. Függ a szakmától, szinttôl és még fogalmam sincs mitôl. Az egyik ilyen a city and guilds, van egy olyan is, hogy nvq, meg A level, meg sorolhatnâm még. Én sem értem mi a különbség közöttük pontosan. De ezek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!