Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Munkavállalás gyakorlati...

Stella08 kérdése:

Munkavállalás gyakorlati tapasztalat nélkül?

Figyelt kérdés
Párom 22 éves férfi, hegesztői szakmával. 2 éve megvan a szakmája, de még sehol nem tudott elhelyezkedni, mert mindenhol 1 és 2 éves munkatapasztalatot "követelnek" meg. De ha még nem dolgozott emiatt sehol, akkor hogy fogják felvenni valaha is valahová? Tudnátok segíteni, hogy ilyenkor mi a megoldás??
2012. febr. 1. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát igen, sajnos egyre több ilyennel találkozni.

Én egyet javasolhatok.

Kerítsetek valami ismerőst valahonnan aki be tudja nyomni valahová gyakorlat nélkül.

Másképpen nagyon nagy szerencsére lesz szüksége.

Üdv.

2012. febr. 1. 13:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Manapság minden munkáltató olcsón, jól képzett, szakembert akar, rövid betanítási idővel. (persze ez nem lehetséges)

Én azt tanácsolom, hogy bátran jelentkezzen ezekre a hirdetésekre is.

Bár a hirdetésben 1 és 2 éves munkatapasztalatot kérnek, Ez nem szokott kizáró ok lenni.

De lényeges az a tény, hogy értsen is a szakmájához a kedves párod!

Fontos! Hogy az önéletrajzában legyen feltűntetve a pályakezdés célja!

Például:

„Motiváció: (képesítést nyújtó intézmény neve) (dátum) végeztem el a képesítésemet, (munkahely) (dátum) ideig dolgoztam a szakmámtól függetlenül.

Célom, hogy az eddig meg szerzetképesítésemet a (megpályázott munkahely)-nál/nél hasznosíthassam.

És amennyiben ez lehetségesé válik, a jövőben szeretném továbbfejleszteni a fémipari ismereteimet.”

Általában a munkatapasztalat igényt azért szokták elvárának beírni, hogy a be tanulási időszakban minél kevesebb erőforrást keljen fordítani a munkavállalóra.

Ez puszta lustaság, amit a termelés hatékonyságára próbálnak kifogásolni.

Nagyon ritka, de valóban előfordul az a kizáró jelenség, ahol a munkakörnyezet megkívánja a szakmai tapasztalatot.

2012. febr. 1. 14:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen a válaszokat! :)
2012. febr. 1. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!