Menjek-e Sartira vagy sem? Helyette legyen inkább a Rab sziget? Hogyan döntsek?
Már voltam Sartin. Most azonban van egy másfél éves gyerkőc és emiatt már nem biztos, hogy Sartira mennék, a hosszú út miatt. Nagyon szeretem azt a helyet, ha közelebb lenne, akkor mennék is. De hosszú az út és nagyon messze van.
Rab sziget. lopar - itt is van homokos tengerpart.
Ez a másik lehetőség, ez közelebb van, és új hely. De nem tudom, hogy lenne-e itt olyan esti nyüzsgés, mint Sartin. Lennének-e éttermek, ahol úgy vacsorázom, hogy mellettem a tenger. Itt több a látnivaló is.
2 hét. Mit tegyek? Ti hogyan döntenétek a helyemben?
Rab sziget. Szerintem a gyerkőcöt még ne tedd ki hosszú útnak. Loparon még nem voltam. Eddig Split-ben, és Trogirban jártam, mindkettő helyen volt éjszakai nyüzsgés, és tudtam a tengerparton ebédelni-feltételezem, hogy Loparon is hasonló a helyzet.
Javaslom, nézd meg a www.utazas-nyaralas.info oldalt, ott több mindent írnak Rab szigetről és szerintem Loparról is.
Én is inkább a horvátokat javaslom. Rövidebb az út, nem viseli meg annyira a kicsit és ha valami történik könnyebb haza is utazni.
Az éjszakai élet és az éttermek miatt ne aggódj. Rab szigetén ugyan még nem jártam, de más horvát tengerparti helyen már igen. Ugyan olyan jól kiépített éttermekkel és boltokkal,mint Görögország. Az éttermi árak is hasonlóak.
Azonban, az is biztos, hogy az élelmiszer árak Horvátországban jóval magasabbak, mint a görögöknél.
Szia! Mi voltunk Sartin is (akkor még gyerek nélkül), és Loparon is, ott tavaly az akkor másfél éves kislányunkkal. :) Nekem mind a kettő nagyon tetszett, bár Sarti talán kicsit jobban... :) Oda még mindenképpen vissza akarunk menni mi is, hogy a kislányunk is lássa!
Lopar is nagyon jó, de számítsatok rá, hogy ha főszezonban mentek iszonyatosan sokat kell várni a kompra... eléggé ki voltunk dögölve mire odaértünk, és a kompra még kb 2 és fél órát kellett várni úgy, hogy összesen 4 komp (!) járt! Egy szemléltető kép a sorról...:D
lent van a komp, és balról lehet látni a rengeteg autót... hát nem volt gyenge. :)) Viszont nagyon szép a sziget, és bár kicsit zsúfolt volt, jó helyen találtunk apartmant, nem a legnagyobb nyüzsiben. :) A paradicsom part (az az ottani homokos tengerpart) nagyon ideális kisgyerekeseknek, az én kislányom odavolt érte!!! :)) Körbevesznek a hegyek, nagyon szép látvány! :) Vannak nagyon jó programok, mi elmentünk egy hosszabb sétahajókázásra, ilyen üvegfenekű hajóra (de azért ezt ne úgy képzeld el, hogy az egész hajónak üveg az alja, csa van 4-5 ablak, amit körbe lehet ülni, és azon lehet leleskelődni, a kislányom rá volt tapadva, gondolhatod! :)) ) Elhajókáztunk a börtön szigetre, az is nagyon jó volt, bár ott vigyázni kell a kicsire, mert nagyon romos, tele van törött üveggel, mindenfélével. De nagyon érdekes volt látni! :) Ja és még delfineket is láttunk a hajóról, nagy élmény volt!!! :) A kislányom azóta is emlegeti a tengert, idén is horvátországba megyünk, csak omisba, ha minden igaz! :) Ja és van egy nagyon jó kis erdő loparon, ott jókat lehet sétálni, és vannak olyan partszakaszok, amik eldugottak, elhagyatottak, azokat is lehet találni! Egy szóval én ajánlom,nagyon jó hely! :)
nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, nagyon jó volt olvasni pozitív leírásodat! A Rab várost láttátok? Hagy kérdezzem meg, ti apartmanban szálltatok meg mindvégig, vagy hotel is volt (Porec)?
Hagy kérdezzem meg tényleg, hogy Lopar tényleg olyan semmilyen? Valahol ezt olvastam, sokan írták, hogy semmi egy nagy nulla. (gondolom azért, mert ott csak tengerpart van és apartmanok)
Az esti élet milyen Loparon?
Mi eddig úgy néz ki, hogy Loparra megyünk és még egy másik helyre. (két hetes nyaralás). A másik helyet még nem tujduk.
Mi éjszaka autókáznánk, tehát a komphoz olyan hajnali 2-3 fele érnénk oda. Ti hogy voltatok?
Köszi a képet!!
:))
Örülök, ha tudok segíteni! :)) Mi Rab városba nem mentünk be sajna, mert a többiek leszavaztak, pedig én megnéztem volna. :)) Mondjuk azért volt ez, mert nagyon hirtelen jött ötlettől vezérelve döntöttünk úgy, hogy megnézzük porec-t is, eldöntöttük, aludtunk egyet, másnap reggel már indultunk is.:)) Akkor meg már alig vártuk h átérjünk, meg ott is még szállást kellett keresni, szóval nem nagyon fért bele még egy városnézés, de messziről láttuk, és nagyon hangulatosnak tűnt!!
Egyébként végig apartmanban szálltunk meg, porec-ben is! Elmentünk egy irodába h segítsenek találni, és ajánlottak párat, hamar találtunk. :)
Lopar éjszakai életéről sajnos nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem mentünk esténként sehova. :) Max kerestünk egy éttermet a közelben, ott megvacsiztunk, aztán haza. :)
Semmilyennek semmi képpen nem mondanám, nekünk tényleg nagyon tetszett! :) Akik azt írják, hogy semmilyen, gondolom nem mentek el felfedezni az erdőt, meg az eldugott kis öblöket, és partszakaszokat, hanem leragadtak a paradicsom partnál! :) Szerintem nagyon jókat lehet ott sétálni, és nagyon szép partokat lehet találni! Azért nem nagyon tudok többet írni róla, mert 3 napba sajnos csak ennyi fért bele, de én visszamennék, nekem tetszett! :) A kislányomnak meg pláne! :) És ha befizettek a hajóútra, akkor látványosság is van, az nagyon megéri szerintem! :)
Mi éjjel 2kor indultunk, de kifogtuk egy baromi nagy dugót, és délután értünk csak a komphoz... Hú nagyon kivoltunk már! Itt van a komp menetrend, jablanactól indul Rab szigetre! júliusban-augusztusban Fél 5-kor indul az első, ha jól nézem.
Második helynek szerintem fontoljátok meg omist Ti is, az is olyan, hogy nagyon ajánlják kisgyerekeseknek, és amennyire néztem, gyönyörű szép....:) És ott rengeteg a látnivaló!! Vannak ismerőseink akik minden évben oda járnak, és nem tudják megunni! :)
köszönöm megint! HÚ,akkor ezek szerint ti helyben foglaltatok, nem pedig előre! Izgalmas lehetett, kislányod hogyan bírta? JÓ, hogy írtál, nagyon visszahoztad a kedvemet :)) Lopar már biztos, a másik helyen még elgondolkozunk, Omis sem lenne rossz, az már inkább délebbre van, mi inkább közelebbit gondoltunk.
Medulin esetleg, nem tudjuk még.
:))
köszi a kompos linket, le is mentettem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!