Kezdőoldal » Utazás » Európa » Görögországi szigetek közül...

Görögországi szigetek közül melyiket ajánlod és miért?

Figyelt kérdés
Zakhyntoson (Laganas) voltunk már és nagyon élveztük. Eszméletlenül szép sziget. Minden pillanatát élveztük. Te merre jártál és melyiket ajánlod és miért?

2012. ápr. 23. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Szantorini szigetén voltunk, és ajánlom mindenkinek. Nem írok róla, interneten utána olvashatsz.
2012. ápr. 23. 22:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem a szántorinit de látom itt főképp kavicsos a part. Azt nem kedvelem.:( Pedig szép sziget.
2012. ápr. 23. 22:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Egész Szantorinit beutaztuk bérelt motorkerékpárral, de elvétve találtunk kavicsos tengerpartot. Legjellemzőbb a (majdnem) fekete homok, ami a korábbi vulkáni tevékenységből származik, és nagyon kellemes. Nem fogja be a bőrödet, ruhádat, megszáradva lepereg. A sziget pedig csodálatosan szép, hangulatosak a települései, barátságosak a lakói. Kellemes egy napos hajó-kirándulásokkal további szép, egzotikus helyeket lehet elérni a közelben.
2012. ápr. 24. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én Sartit ajánlom. Nyugodt kis falu, viszonylag olcsó, homokos tengerpart, kismotorral be lehet járni, nagyon szép kis öblök találhatók a környékén. A motor kölcsönzős Sassos és a felesége tud magyarul:)
2012. ápr. 24. 10:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem Mykonos tetszett nagyon. Igazából Ios szigeten nyaraltunk, az is nagyon szép, de nem olyan nyüzsgő. Mykonosra átmentünk hajóval és nagyon tetszett. A partja mindkettőnek szép homokos. Ezekről a szigetekről hajóval bármelyik könnyen megközelíthető, még Santoríni is, ezért tetszenek igazán.
2012. ápr. 24. 15:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Már több hasonló kérdésre is válaszoltam itt, sok helyen voltam már Görögországban: Zakynthoson, Rodoszon, Krétán, Korfun, Santorinin, Parálián, és Cipruson, bár az nem tartozik Görögországhoz.

Ezek közül a 2 kedvencem Korfu és Rodosz.

Ha te a homokos partokat szereted, akkor ez a 2 sziget nagyon jó választás lehet, és elég kicsik ahhoz, hogy akár körbe is járjátok őket.

Korfu: többször voltam már itt, a szállásunk Moriatikán szokott lenni, egy nagyon jó kis város, homokos-aprókavicsos (olyan mint a sóder, de a vízben már sima homok van) a partja, tele étteremmel, üzlettel.

Elég sok szép helyre el lehet onnan jutni, pl. Sidariba, Paleokastricára, Glyfadara, Sissi kastályba stb. és nem szabad kihagyni Korfu várost sem. Maga a sziget elég zöld, a legzöldebb görög szigetnek is szokták nevezni.

Rodosz, itt is többször voltam, legutóbb 2 éve, a szállásunk Falirakin volt, eléggé bulizós hely, sok a fiatal, a strand süppedős homokos, itt is tele a város étteremmel, üzlettel és discoval.

Legutóbb elég sok helyen voltunk, pl elmentünk hajóval Lindosba, csodaszép a kilátás, voltunk Rodosz városban, megnéztük a sziget legészakibb csücskét, ahol a 2 tenger (Égei és Földközi) összeér, Falirakiból induló "kisvonattal" elmentünk Kallitheára, az utazási irodától kaptunk egy ajándék hajóutat, ami Rodosz városból indult, több helyen megállt, és be lehetett ugrálni a vízbe, és dél felé tartva elment a sziget feléig, ott Stegna falunál megálltunk egyet ebédelni, voltunk egy napot az Aquaparkban is, ezenkívül érdekes hely a Pillangók völgye és a 7 forrás is.

Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok, képet is tudok küldeni. :)

2012. ápr. 24. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Én a görög szigetek közül Korfun voltam eddig, így csak arról tudok nyilatkozni. Valóban nagy előnye, hogy kicsi, kvázi könnyen be lehet járni, és tényleg sok a látnivaló. Továbbá mindenféle és fajta tengerpart megtalálható (homokos, sziklás, aprókavicsos), tehát abszolút változatos. Engem nagyon megfogott az az igazi mediterrán hangulata! Biztos, hogy még vissza fogok menni oda
2012. ápr. 26. 21:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a csodálatos válaszokat:))) Elgondolkodunk, hogy meiket válasszuk. ÉS ha megvan akkor biztos hogy megírom!!!

Még egyszer nagyon köszönöm:)))

2012. ápr. 29. 14:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Na, döntöttetek? :)
2012. máj. 17. 20:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen:) Irány Korfu:)
2012. máj. 20. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!