Görögországi szigetek közül melyiket ajánlod és miért?
Szia!
Már több hasonló kérdésre is válaszoltam itt, sok helyen voltam már Görögországban: Zakynthoson, Rodoszon, Krétán, Korfun, Santorinin, Parálián, és Cipruson, bár az nem tartozik Görögországhoz.
Ezek közül a 2 kedvencem Korfu és Rodosz.
Ha te a homokos partokat szereted, akkor ez a 2 sziget nagyon jó választás lehet, és elég kicsik ahhoz, hogy akár körbe is járjátok őket.
Korfu: többször voltam már itt, a szállásunk Moriatikán szokott lenni, egy nagyon jó kis város, homokos-aprókavicsos (olyan mint a sóder, de a vízben már sima homok van) a partja, tele étteremmel, üzlettel.
Elég sok szép helyre el lehet onnan jutni, pl. Sidariba, Paleokastricára, Glyfadara, Sissi kastályba stb. és nem szabad kihagyni Korfu várost sem. Maga a sziget elég zöld, a legzöldebb görög szigetnek is szokták nevezni.
Rodosz, itt is többször voltam, legutóbb 2 éve, a szállásunk Falirakin volt, eléggé bulizós hely, sok a fiatal, a strand süppedős homokos, itt is tele a város étteremmel, üzlettel és discoval.
Legutóbb elég sok helyen voltunk, pl elmentünk hajóval Lindosba, csodaszép a kilátás, voltunk Rodosz városban, megnéztük a sziget legészakibb csücskét, ahol a 2 tenger (Égei és Földközi) összeér, Falirakiból induló "kisvonattal" elmentünk Kallitheára, az utazási irodától kaptunk egy ajándék hajóutat, ami Rodosz városból indult, több helyen megállt, és be lehetett ugrálni a vízbe, és dél felé tartva elment a sziget feléig, ott Stegna falunál megálltunk egyet ebédelni, voltunk egy napot az Aquaparkban is, ezenkívül érdekes hely a Pillangók völgye és a 7 forrás is.
Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok, képet is tudok küldeni. :)
Köszönöm szépen mindenkinek a csodálatos válaszokat:))) Elgondolkodunk, hogy meiket válasszuk. ÉS ha megvan akkor biztos hogy megírom!!!
Még egyszer nagyon köszönöm:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!