Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliai magyarok! Akkor, hogy...

Angliai magyarok! Akkor, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Nos, előre jelzem mondandóm hosszú lesz és enyhe indulatból írom.

Január óta aktívan tervezgetjük a kiutazásunk Angliába párommal. Komolyan gondoljuk és a munka se büdös. Jelen helyzetet nézve itthon se luxuskörülmények között dolgozunk.

Párom már volt kint pár éve, de hazajött (tudom, butaság volt, így döntött, ezen kár keseregni).

Kint megismert néhány embert akiknek segített, önzetlenül ahogy tudott. Most, amikor viszonozni kellene, csak a kifogásokat hangoztatják. Szállás és munkahely keresésben kértünk segítséget. Mivel egyszeri tőkénk van, szerettünk volna minél megfontoltabban nekilátni, de falakba ütközünk.

Hallottam már azt is, hogy "nem szokás munkahely keresésben segíteni" de miért is? Amikor ők kaptak, nem ellenkeztek.

Felajánlottam azt a verziót is, mivel engem nem ismernek, miért is segítenének, hogy párom jusson ki és a többit megoldjuk, de nem. Ígérgetés az van, de ha nem is akarnak segíteni minek ígérgetnek?

Sajnos azt a variációt félünk meglépni, hogy kimegyünk és lesz ami lesz, mivel a tőkénk véges. Mondhatni stabil munkahelyünk is van, csak éhbérét, így lutrira feladni nem akarjuk.

Az hogy ésszerű kereteken belül bármit elvállalnánk senkit nem érdekel.

Elnézést, hogy önsajnáltatás és sebnyalogatás lett a mondandóm, csak érdekelne, hogy élnek még segítőkész emberek? Tényleg így működne ez, hogy nincs segítség? Old meg?

Köszönöm annak aki elolvasta!

23L/párom 24F

2012. máj. 9. 12:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
takarítós, felszolgálós, stb. munkákra pont alig adnak pénzt, meg az óraszám se szokott sok lenni, és nem azért dolgoznak sokan heti húsz órát, mert nem akarnak többet, hanem, mert nem tudnak. ilyen munkából (kevés angollal meg mást nem fogsz kapni) pont ugyanúgy nyomorogni fogsz itt is (sőt), mint otthon. ha van otthon munkád, maradj a fenekeden.
2012. máj. 28. 23:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy gondolod ezt a kijövetelt. Biztos amúgy nem nagyon van...vagy kijösz és megkeresed magadnak a melót, vagy várod, hogy otthon valami ügynökségen keresztül adjanak valamit. Erre hozzáteszem édeskevés az esély. Biztosra csak akkor tudnál kijönni, ha lenne jó nyelvtudásod, fantasztikus tapasztalatod egy olyan szakmában, amiben jól fizetnek. Ha ez nincs, akkor marad a lutri. Viszont ha nem mersz kockáztatni a büdös életben nem fogsz nyerni. Arról nem is beszélve, hogy soha ne másoktól várd, hogy megmondják mit hogy csinálj, hanem menj elébe a dolgoknak.

Az élethez amúgy 3 dologra van szükség: fantáziára, bátorságra és kitartásra.

Amúgy csak mellesleg megsúgom, hogy mi is úgy jöttünk ki, hogy nem volt segítségünk, illetve olyan volt, ami infot adott, de számomra ez már hatalmas kincs volt. A párom nulláról indult, 35 évesen, minden nyelvtudás nélkül. Ma 7 évvel később manager egy menő cégnél, de ő is úgy kezdte, hogy wc-t pucolt a kfc-ben, és ráadásul úgy találta, hogy fogta magát és mikor kijött a kis pénzecskéjével, akkor nekiindult a fűtetlen szobájából gyalog és bármit elvállalt. Nem pedig arra várt, hogy majd valaki ad neki munkát, miközben ő ezt kényelmesen várja a fotelben ülve.

Figyelj! A segítség is relatív. Én nagyon sok emberen szoktam segíteni, és soha nem várok semmit. Sokszor hozzáteszem még egy köszönetet sem kapok, de nem érdekel. Nem azért teszem. Viszont hiszek benne, hogy ha én segítettem, akkor, amikor szükségem lesz rá, majd valaki engem is megsegít. És nem feltétlenül ugyanaz, akinek én segítettem. Arról nem is beszélve, ha van szükség, akkor ott a segítség. És ezt tényleg így van, de elé kell menni az eseményeknek. Ez másként nem működik.

Ja és még valami! Hidd el hogy nem az a legnagyobb segítség, ha a popsitok alá tolnak valami munkát, hanem az, hogy megmondják mit, hogy csinálj! Az információ a kincs. A többi már rajtad múlik...

Hozzáteszem az én megfigyeléseim alapján azok érdemlik meg a segítséget, akik már az információnak is örülnek. Akik ennél tobbet szoktak akarni, azok nem is szokták megbecsülni a többet.

7 éve vagyok kint, nulláról kezdtem, rengeteg embernek segítettem, én is voltam sz.rban... csak a tapasztalataimat írtam le.

Gondold végig....és ha akartok, akkor vágjatok bele. Ne pedig másokra várjatok.

Csak ügyesen. Sok sikert!

2012. jún. 16. 11:46
 13/13 anonim ***** válasza:
én pont ügynökséggel jöttem ki. viszont felsőfokú nyelvtudással, biztos szállásra és munkára.
2012. jún. 17. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!