Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ryanair foglalás, fizetés,...

Babaedi kérdése:

Ryanair foglalás, fizetés, chek-in, hogyan? Ki utazott már vele? Help.

Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Kinézed a járatot, kiválasztod és szépen kitöltögeted a foglalást, kártyaszámot és egyebeket beírva lehet fizetni...

Aztán fogsz kapni emailen valami kódot.

Ezzel a kóddal elvégezheted az online-becsekkolást. Ha jól emlékszem legkorábban az utazás előtt 15 nappal, legkésőbb az utazás előtt 4 órával. Ha ez megvan, emailen megkapod erről az igazolást, vagyis a beszállókártyát, ami egy A4-es méretű pdf fájl és azt kell kinyomtatnod és magaddal vinned, (de akár a csekkolás után rögtön ki is nyomtathatod), ezzel engednek be a tranzitba és a repülőre is. (ha visszafele útra is becsekkolsz, akkor azt is nyomtasd ki, hogy ne külföldön kelljen, már ha a 15 napba beleférsz ugye).

Ha extra igényed van és üléshelyet akarsz foglalni előre, akkor a csekkoláskor megteheted, de azért akkor szintén online módon fizetni kell.

Kézipoggyász megfelelő méretben és 10 kilóig van rendben és ingyenes is.

Ha külön feladandó poggyászod van, akkor azt is a csekkoláskor kell kiválasztanod, hogy mekkora és milyen súlyú, és azért is online kell fizetni (úgy 5000 ft körül van 1 útra egy feladandó kisebb bőrönd). Ja, és ha kifizettél előre egy poggyászméretet/súlyt, akkor ha odamész a reptérre, akkor ne legyen a kiválasztottnál nagyobb, mert különben fizetni kell utána rengeteget, ha jól emlékszem 17ezer körüli forintot... Akár egy kilós túllépésért is kifizettetik veled! Vigyázni kell!

Na ha foglalás, kód, csekkolás a poggyászfixálással, majd a beszállókártya nyomtatás kész és ott vagy a tranzitban, akkor ha belehet menni a kapun, akkor mész és vagy kell várni odakint a reptér betonplaccán, vagy nem... Mindenesetre felszállsz másokkal együtt a gépre, és oda ülsz, ahol hely van és nem foglalta le valaki..

2012. máj. 7. 11:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors és kimeritő választ. A fizetést még mindig nem értem teljesen, nekem erstés maestro sima kártyám van, erről hogy fogok fizetni, nekem kell átutalni vagy leemelik az összeget?? mi van ha bank ezt nem engedi, vagy hogy megy ez igazából ezt nem értem.

Ha jól értem akkor a jóváírást követően küldik a kódot a chekhez. A ryanair oldalán van ilyen menü h online chek? lehet csak én nem láttam. Chek-in után ha mondjuk hamarabb teszem azt meg, akkor már változtatni nem lehet?

Konkrétan ez lesz akkor a repülőjegyem amit küldenek a pdf. és ez viszem magammal.

A poggyászra is van külön vmi igazolás amit küldenek? sajnos ahogy néztem jóval drágábbak a poggyászdijak már de hát ez van.

Köszönöm a segitséget!! malévval anno már sokat mentem, meg utazási irodával de igy még soha és nem nagyon tudom a mentet..

2012. máj. 8. 08:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem akarsz másik légitársasággal utazni?

Én 2x utaztam velük, de soha többet...

Hosszú ideig tart a foglalás, és csak a legvégén dobja ki a valós árat. Szinte sosem indulnak időben (más is mondta!), a személyzet bár tud magyar, meg sem szólalnak, simán elnézik, hogy az angollal kínlódjon, és kézzel lábbal magyarázzon a kedves utas...

2012. dec. 11. 19:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Látom itt is megjelent a Ryanair fikázás...

Én több mint 10 utazás után is szeretem őket. Mindig elvittek A pontból B pontba, ráadásul mindig pontosan.

Időről időre valaki bedobja, hogy a Ryanair sokszor késik, de ez hülyeség. Ahogy az is mikor valaki azt hangoztatja hogy bezzeg XY társaság törlés esetén szállást ad Ryanair meg nem. Pedig dehogynem, ők ugyanúgy kártérítenek ilyen esetben.

Szóval semmivel sem pontatlanabb mint bármely más cég!

Fedélzeten többnyire tudnak magyarul, ezt se értem minek kell felhozni. Persze spanyol belföldi járaton ritka a magyarul tudó személyzet, de Budapestről induló járaton szinte csak magyarok dolgoznak.

2013. febr. 21. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!