Havi 2000fontos fizetés mire elég Londonban?
Így már érthető. Akkor gondolom pincérként dolgozik, mert ugye ott van borravaló.
2000 fontból már szépen lehet élni, még a lakásbérlés is belefér, de ha a spórolás a célod, akkor lakj szobában, mert akkor több megmarad. Én, mint írtam, nettó 1950 fontot keresek és így alakulnak a költségeim:
Szoba bérlés: 580 font/hó
Bevásárlás: 160 font/hó
Közlekedés: 112 font/hó
Szórakozás: 175-200 font/hó
Telefon: 25 font/hó
Összesen kb. 1050 és 1100 font között költök, így minden hónapban félre tudok tenni olyan 850-900 fontot.
Netto 2000 nagyon jó bevétel, simán félre lehet tenni majdnem a felét, ha nincsenek nagy igényeid.
DE!
Szerintem nagyon ritka az a hely, ahol ezt meg lehet így keresni. A tesóm vendéglátózik, már vagy 10 éve és a felszolgálóknak egyre rosszabb. Már nem sok helyen tehetik el a borravalót. Az már jó, ha szétosztják, de hallottam már olyan helyről is, ahol a tulaj egyszerüen benyelte.
Szia!
Kérlek ne haragudj, hogy ezt írom, de ezt a fizut nem tartom reálisnak. Még ha egy 5 vagy 6 csillagos hotelben dolgozik is az illető, vagy mondjuk valamilyen elit golf klubban vagy business lounge-ban, szerintem ott sem lehet ennyit keresni, még borravalóval sem (és ide már komoly tapasztalat meg nyelvtudás kell).
Van ismerősöm, aki a Marriott-ban dolgozik, és közel sem keres ennyit, még borravalóval sem. Aki jobban keres a vendéglátásban, az talán a séf, de ott is fokozatok vannak... Arról nem beszélve, hogy tapasztalat nélkül nem veszek fel sehova, általában egy kávézóban kezdi az ember, ahol vagy minimálbért, vagy egy kicsivel többet fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!