Zürich városával kapcsolatban van szükségem a segítségetekre, mert pár hónapon belül szeretnék kimenni dolgozni és infókat szeretnék róla. Kint élők válaszait szeretném. Szálláslehetőségek (azok árai), élelmiszerárak, kezdő fizetés?
Bernben élek.
Élelmiszerárak nagyon magasak, legalábbis az otthoni árakhoz képest.
Fizetés változó, munkától függ.
Hm...barátnőm pincér, ő 4000 frankot keresett. Ez egész jónak (alapnak) tűnik. Én 2800at keresek, de babysitter vagyok.
1 liter tej: 500 ft, 1/2 kg kenyér 700 ft. Egy kávé (nem menő helyen): 1000-1500 ft. Sajtburger a Mekiben (ehhez ugye tudsz otthon viszonyítani: 650 ft. Egy tábla csoki: +500 ft. És így tovább...PErsze az árak igazodnak a fizetéshez, de akkor is sok.
A személyes kedvenc: Bern-Genf vonattal és 50%os kedvezménnyel: 13.000 ft.
A svájci árakat nem éri meg "forintosítani", illetve felesleges. Svájcba egészen mások a viszonyok, minden teljesen más. A fizetések, az életszínvonal, a szolgáltatások minősége. Ott az emberek nem fognak fent akadni a vonatárakon, az élelmiszerárakon, mert a legalapvetőbb keresetből normálisan el lehet élni. Nem jellemző a szegénység, a nyomor, a hajléktalanok tömkelege az utcán, mint ahogyan hazánkban.
Ezeket pedig onnan tudom, mert nővérem Zürich mellett Winterthurban él már sok éve és én is készülök kiköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!