Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen Ljubljana, érdemes oda...

Milyen Ljubljana, érdemes oda elmenni?

Figyelt kérdés
Milyen látnivalók, kikapcsolódási lehetőségek vannak a szlovén fővárosban? Hány napra érdemes elmenni oda? Mondjuk Bp-hez képest mennyire tiszta, kultúrált? Milyen az árszínvonal? Az emberek mennyire segítőkészek, vendégszeretőek?
2012. máj. 6. 16:09
 1/8 anonim válasza:
19%
Én csak átutazóban voltam ott.Ugyanúgy város ugyanúgy van kosz ne várj tőle csodát.De a szlovén tengerpart nagyon király.Én a helyedben oda mennék.
2012. máj. 6. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel Ljubljanát rendezettnek találtam, magyar mércével nézve mindenképp - Budapesthez képest pedig végképp. Viszont nem kínál túl sok látnivalót, szerintem egy nap alatt végignézhető. Az emberek vendégszeretőek, segítenek. Az árszínvonal a magyarországinál hajszálnyival magasabb, Horvátországhoz hasonlítanám. (És persze messze Ausztria vagy Olaszország árszínvonala alatt van.)
2012. máj. 6. 17:47
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Ja és elfelejtettem: a Júliai-Alpok nincsenek onnan messze, nagyon szép hely. Érdemes célba venni. (És ezek szerint a tengerpart is jó.)
2012. máj. 6. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
sőt vonattal könnyen eltudsz utazni Ljublajából Puláig (Horvátország) vagy Koperig (Szlovénia) és nem kizárt, hogy Triesztig (Olaszország) is Mindhárom hely tengerpart és három ország.
2012. máj. 6. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Triesztbe már nem csak a Villa Opicina előtti állomásig. Nem jár át már egy vonat sem sajnos. Ez sajnos elég jellemző Szlovéniára, hogy kevés járat van.

Ljubljana szép város, tiszta, de kicsi és főleg ilyenkor vasárnap szinte üres a város, jobb hétköznap menni.

Ljubljana egyetemi város, sok bulihely van, de egyébként nagyon csendes, nyugodt hely.

2012. máj. 7. 09:04
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Minek mész oda??

Vagy kötelező?

Nincs ott semmi különös...

2012. máj. 8. 05:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ljubljana csodaszép város:)
2013. jún. 27. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 2 hete érkeztem haza a szlovén tengerpartról. Hazafelé bementünk Ljubljanában. Ámultam-bámultam. Csodaszép, kedves kisváros. Az emberek végtelen vendégszeretőek (jellemző egész Szlovéniára). A gépkocsivezetők türelmesek és nem aggresszívak, mint Budapesten.

Tiszta és rendezett város.

Ha már ott vagy, szerintem utazz el Bledbe vagy a szlovén tengerpartra. Az ország tengerpartja kb. 45 km hosszú, örök emlék maradt Piran, Izola és Portoroz. Koper kikötőváros és kihalt. Oda vonattal is tudsz menni Ljubljanából.

2014. szept. 10. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!