Európa melyik országába érdemes elmenni, ami szép is, tengerpartja is van és árban türhető?
Odessa.
Ukrajna.
Én nem voltam személyesen, de egy ukrán barátom képeit láttam, és mesélt is róla.
Időjárás ugyanolyan mint olaszország északi részén, mivel ugyanazon a szélességen fekszik.
Nagyon szép, gyönyörű fehér homokos tengerpartja van, keress rá neten, nézz képeket....
És szuper olcsó minden, kaja, üzemanyag, szállás stb...
Én ajánlom.
Üdv.
Én Albániát ajánlom, nagyon szép homokos tengerpartja van (ellentétben Montenegró nagy részével) és nincs tömegturizmus, de a nagyobb fürdővárosokban van élet. Konkrétan Sarandát (Sarandë) javaslom. Szállást már 5-10 euró körüli áron lehet találni. Sarandáról át lehet menni Korfura is, esetleg Görögország kevésbé felkapott, de annál szebb nyugati végébe. Parga például nagyon jó.Sajnos Albánia megközelítése egyelőre nehézkes, a legrövidebb Koszovón át lenne, de ott adminisztratív nehézségekbe ütközhet az ember a szerbek miatt, ezért célszerűbb Montenegrón át, Ulcinj felől megközelíteni az országot. Ott érdemes lehet megszállni egy éjszakára, ott kezdődik a homokos plázs, ami szintén tök jó.
Írta itt az egyik előző hozzászóló a lengyel tengerpartot (Gdansk, Gdynia, Sopot) is, ami szintén gyönyörű (külön jó, amikor nem a megszokott pálmafa virít a parton, hanem mondjuk fenyő :), de időjárás szempontjából kockázatosabb.
További tippem még Lettországban Jurmala (Riga mellett) vagy a Saaremaa-sziget Észtországban. Sajnos ezek a balti célpontok autóval nem igazán érhetők el egy nap alatt. Érdemes lehet megállni a mazúriai tóvidéken.
Horvátországot is szeretném javasolni, főleg Dalmáciát. Pl. Split, Trogir, Primosten, Omis vagy akár Dubrovnik.
Nekem Split a nr.1, mivel autóbusszal vagy komppal könnyen megtudom közelíteni a főbb dalmát városokat.
A Kaszpi-tenger festői partja Azerbajdzsánban és a túlparti Türkmenisztánban nem is értem hogy maradhatott ki :D
Viccen kívül, Montenegró, Horvátország jó ötlet, ha egy kicsit hűvösre vágysz (nyáron nem rossz az) Lettországban is nagyon szép az említett part, és 1 nap alatt bizony hogy elérhető, airbaltic.com.
Bulgária is nagyon jó választás lehet,tavaly voltunk Naposparton . Maga az ország elhanyagolt,"lepukkant",de az üdülöhelyei hihetetlenül fejlödtek. A szállás olcsó volt , egy 4 csillagos hotelban 42e Ft-ot fizettünk 5 éjszakáért (3 tagú család) svédasztalos reggelivel és szálloda saját wellnes-fittnesz használatával.
Maga a part alapvetöen fiataloknak jó , mindenhol buli ,nem sokat lehet aludni éjjel )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!