Kezdőoldal » Utazás » Európa » London, Travelcard. Most...

London, Travelcard. Most akkor hogyan is működik ez a dolog?

Figyelt kérdés

3 napig leszünk ott és Travelcard-ot szeretnénk venni. (Tudom, hogy van a Travelpass, de az nekünk nem jó...)

Szóval, van ez a "peak" és "off peak" dolog. Az "off peak"-re azt írják, hogy hétköznap reggel 9.30-tól érvényes, valamint hétvégén és ünnepnap. De 9.30-tól meddig?

Ráadásul az 1-2 zónában 3 napra ilyet nem is lehet venni. Csak az 1-6 zónába adnak, de az nekünk meg felesleges lenne.

Viszont 3 napos "peak"-et lehet venni.

Péntek-szombat-vasárnap leszünk majd ott.

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy akkor ez hogy működik és melyiket vegyük?

Buszra és metróra egyaránt érvényes?

Egyébként a Travelcard használható a reptérről és reptérre közlekedő Greenline buszra, vagy azért külön kell fizetni a 14.50 fontot (retúrban)?

2009. jún. 23. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
metróra és buszra is érvényes, de a greenline biszra nem, csak a piros emeletesekre.
2009. jún. 23. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Ajánlom, hogy vegyél inkább Oyster kártyát, és egy heti buszbérletet rá. (1 week bus pass) Minden zónában használható, korlátlan, gyors és egyszerű). Ára 13 font 80 penny. A metro egyébként elég drága. :(
2009. jún. 23. 20:13
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Előző vagyok, bocsi. A Greenline egy útra 13 fontot számol, retúrra 16-ot. www.terravision.eu

Én itt foglaltam jegyet.

2009. jún. 23. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Ha túristaként jöttök nem éri meg peaket venni, mert 9.30 előtt utazni amúgy is őrület. Inkább ne vállaljátok be. 9.30-tól bármeddig lehet... kivéve a vonatok, ott még van egy délutáni peak időszak, ami kb 4.30-tól tart talán 6.30ig... nem tudom. Csak a múltkor hallottam, hogy bemondták a vonaton. Meg is lepődtem, mert azt hittem eltörölték már rég.

Ha csak 1-2-ez zónában akartok mozogni akkor inkább buszozzatok, ami viszont olcsóbb oyster kártyával (utanként 1 font és úgy működik mint otthon a feltöltős telók. Raksz rá egy összeget és azt addig használod míg el nem fogy, aztán ha elfogyott újra töltöd, amit kismillió helyen megcsinálnak)Az oysterről még annyit, hogy egy 3 fontos depositot rátetetnek manapság, amit visszakaptok, ha leadjátok a kártyát.

2009. jún. 23. 23:15
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

23.15ös vagyok.

Még annyit, hogy a green line az egyik legdrágább, amivel bejöhettek.

Ha lutonra érkeztek, akkor inkább az easybus-t válasszátok. Előre megvehetitek a jegyet a neten és kb 7-8 font egy útra.

Ha heathrowra jöttök, akkor a Picadilly line-al gyertek, ami ugyan hosszab, de ha oystert használtok, akkor 2.50 a belvárosba.

Ha Gatwick, akkor vonat olcsóbb (kb 9 font) a victoria állomásra

Stansted - na, ezt az egyet nem tudom. :)

2009. jún. 23. 23:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem ezt a terravision.ez-t és 16 font a retúrjegy. A Greenline is kb. annyi. Lutonra megyünk, de Wizzair-rel. Ott ránk akarnak sózni valami wizzbuszt, de az még drágább, mint a Greenline.

Végignéztünk mindent, amit látni akarunk és csak az egyes zónában fogunk közlekedni.

Szóval, akkor inkább buszozzunk? Nem fogunk nagyon eltévedni?:)

Már voltam kétszer Londonban régebben. Egyszer ottani emberrel, akkor nem volt gond, de máskor itthoniakkal és úgy eltévedtünk buszon is, metrón is, hogy az nem kifejezés.:D

2009. jún. 24. 00:27
 7/8 anonim ***** válasza:
ha van hely, akkor ott helyben az easybus is felvesz, csak úgy többe kerül, mint ha előre megveszed. Ha nem késő este érkezik a gép, akkor van más út is. Van egy busz, ami ingyen elvisz egy vonatállomáshoz, onnan be lehet jutni a King's Cross-ra. Legalább is én egyszer így jutottam be a városba olcsón
2009. jún. 24. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Már nem aktuális, de azért leírom, hátha valaki erre jár, benéz és hasonló problémája van, mint a kiírónak. :)

Ma már sajnos nincs 3 napos Travelcard, csak napi, heti, illetve havi. Off-peak érdemes Travelcardot vásárolni, igaz, hogy csak 9:30-tól érvényes (hétköznap!, hétvégén bármikortól jó), de addig lehet sétálgatni a környéken például. Hogy meddig érvényes az off-peak? Szerintem legalább éjfélig, de lehet, hogy tovább is.

A Travelcard érvényes korlátlan utazásra a buszra, metróra és a vonatra is, de csak az adott zónákon belül.

Travelcard nem használható a reptérre menő buszra.

A kiíró írta, hogy Lutonra érkezik/érkezett. Nekem már sok tapasztalatom van Lutonnal kapcsolatban, és én azt javaslom, hogy vegyen az ember Lutonban retúr vonatjegyet. Ez több dologért is jó. Egyrészt ingyen tud utazni a busszal, ami kiviszi őt a reptérről a Luton Airport Parkway-ig. Másrészt pedig jár vele 2FOR1 kedvezmény rengeteg londoni látnivalóra. (+ ki kell hozzá nyomtatni a kuponokat, de szükséges hozzá retúr vonatjegy, vagy vasútállomáson vásárolt Travelcard) (narancssárga legyen, ez a lényeg, és szerepeljen rajta a Railway logó). A kupon leadásával és a jegy felmutatásával egy áráért két belépőt adnak. Hogy néhány népszerűbb helyet említsek, ahol elfogadják: Madame Tussauds, Globe Színház, Tower, London Zoo, London Eye, Sherlock Holmes Museum, stb.

2011. okt. 21. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!