Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az Észak-Európai országok...

Az Észak-Európai országok közül (Izland, Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia) melyiket ajánljátok nyaralásra megnézni?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 30. 13:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Akartam javasolni Norvégiát, de ha már döntöttél, az is nagy élmény lesz.

Javaslatom: bérelj a repülőtéren egy kisebb kocsit, azzal körbejárhatod az országot (szó szerint, mert lényegében az a fő aszfalt útvonal). Ha az óramutató járásával egy irányban teszed, a következő pontokat javaslom megnézni.

1. Thingvellir-Gejzir-Gullfoss-Árnes YH.

2. Landmannalaguar. Ide legalább 3 napot szánj, olyan helyeken túrázhatsz a lávahegyeken, olyan színes hegyeket láthaztsz, amilyen nincs még egy a világon. Bár csak a lávamezőn át vezet út, kellő óvatossággal kis Yarissal bementünk. Az utolsó ponton a fogadós pontos felvilágosítást ad az aktuális útviszonyokról.

3. Thórsmörk - ide menetrend szerinti busszal érdemes bemenni, mert méteres vizeken kell átkelni. Túrázhatsz elképesztő szurdokokban (az egyetlen nyírerdőben - ahol nem lehet eltévedni, mert kinyújtózol, és a fák felett körbenézel - ők mondják így).

4. Sneafellsnes félsziget körtúra autóval, sok megállóval a fjordoknál, esetleg egynapos túrával felmászhatsz a pokol kapujára (vulkánhegy, ez adta Vernének az ötletet az egyik regényéhez)

5. Myvatn - fortyogó lávavidék, amire a láva képes, azt itt két nap alatt körbejárhatod, néhány helyen le ne ülj, mert kiég a nadrágod.

5. Ásbyrgi felé sok gyalogtúrával tűzdelve, olyan vízeséseket láthatsz (minimum ötöt, és mind más), amelyeket még Norvégiában sem, pedig ott aztán van néhány.

6. Keleti partvidék hegyei, bálnales, ami belefér

7. Délen útközben Jökullsárlon. Itt egy kétéltűvel megtapasztalhatod, amit csak a sarkokon. Gleccser, úszó jégtáblák, fókák, tenger.

8. Skaftafell - a legnagyobb gleccservidék, amelyre fel is mehetsz, de ha kihagyod, akkor is olyan helyeken és látvánnyal túrázhatsz, mait nem felejtesz. Izland legnagyobb lávakitörésének és árvízének lapálya fölött leszel, a látogatóközpontban filmen végignézheted, hogy jött létre.

9. Ha Izland jelképét, a puffinokat testközelből akarod látni, Vik után Dyrholaey, ahol a parti bazaltorgonákra felmászhatsz és megnézheted a fészküket. Ha óvatos vagy, egészen közel mehetsz.

Szállásként a Youth Hosteleket ajánlom, sok van belőlük, tiszták, kényelmesek, van konyhahasználat, a legkényelmesebb (és legolcsóbb) megoldás a kajához is.

Igyekezz a foglalással, gyanítom, hogy már nem lesz könnyű dolgod. Ha Norvégiába mész, ott is ez a legjobb megoldás, de már januárban el kell kezdeni a foglalást.

Vannak remek térképek, honlapok, írj privit, ha érdekel.

2012. máj. 14. 11:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ennél részletesebb nem is lehetne, annyi ötletet adtál, hogy nem is lehet bejárni egy alkalommal! :) Már lefoglaltam az utat, köszönöm!
2012. máj. 14. 18:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Én norvégiában élek. Szerintem Dánia nem olyan szép, mint Norvégia vagy Svédország. Nem is olyan tiszta és az emberek is másabbak, ha nem beszélsz norvégul, svédül vagy dánul. Tapasztalat!

Ha norvégiát választod, akkor irj nyugodtan egy privát e-mailt és én mindenben tudok segiteni! Utazás, szállás, pénz, látványosság. Mindenben! Mint mondtam, itt élek és tudok mindent róla :)

2012. jún. 6. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!