Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az Észak-Európai országok...

Az Észak-Európai országok közül (Izland, Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia) melyiket ajánljátok nyaralásra megnézni?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 30. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindet, akár egyszerre akár külön. Egész más világ amúgy, Izlandot és Dániát kivéve ezeket bejártam. Attól függ mire vágysz. Én most legszívesebben Dániába mennék, kíváncsi vagyok, Koppenhága állítólag nagyon menő hely.
2012. ápr. 30. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg mindegyik jó hely. Norvégiában és Svédországban is találsz szép városokat, de hegyeket is, ha kirándulásra vágysz inkább. Izland kicsit extrább lehet a gejzírek miatt, még nem jártam ott :)
2012. ápr. 30. 13:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak Malmöbe, Koppenhágába és Helsingorbe jutottam el, de azóta is borzasztóan kíváncsi vagyok az összes többi részére is Skandináviának. Izlandról nem is beszélve.
2012. ápr. 30. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam mind az 5 országban. Az én sorrendem ez: Izland, Dánia, Norvégia, Finnország, Svédország.

Mind az 5 ország gyönyörű, tiszta, az emberek kedvesek és mindenhol beszélnek angolul. Mindegyik drága ország a legdrágább szerintem Norvégia.

Norvégiában a fjordokat érdemes megnézni (Bergen és környéke, Geiranger). Izland kis ország így könnyebben körüljárható (legalábbis Norvégia, Svédország Finnországhoz képest). Izland egyedi is, gejzírek, bálnanézés, csodálatos madarak, vízesések stb. Dánia valahol átmenet Németország és az északi országok között, Koppenhága szerintem a legélénkebb északi főváros. Dániában volt a legjobb az étel is (ami sok északi országban kicsit unalmas). Svédország gazdag, modern ország Stockholm, Göteborg, Malmö mindenképpen jó választás ha városnézésre szeretnétek menni. Finnország kedves kis ország a tavak nagyon szépek, illetve rengeteg kirándulóhely van még a fővárosban is (én itt élek). Tallinn és Szentpétervár is közel van, így oda is viszonylag könnyű pár napos kirándulást tenni. Egyébként Svédország és Finnország között is járnak hajók, ajánlom nagyon igazi élmény ezek a nagy hajók. Na hosszú voltam bocsi érte, végülis jó lenne tudni, hogy mi érdekel legjobban (természet, városnézés, bulik stb..)

2012. ápr. 30. 17:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Leginkább a természetet szeretem, ezért Norvégia és Izland jön szóba gondolom, de nem tudok dönteni.
2012. ápr. 30. 18:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én Izlandot választanám.
2012. ápr. 30. 19:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha fjordokat, hegyeket szeretnél láttni válaszd Norvégiát, de különben én is Izlandot ajánlom. Viszont Izlandon nagyon kevés fa van, ha kirándulni szeretnél, akkor kicsit nehézkes, mert az ország nagy részén senki nem él. Ha autoval szeretnél utazni Izlandon, akkor óvatosan, mert nagyon vékonyak az útak és sok helyen nincs térerő ha baj van az autoval nagyon nehéz segítséget hívni. Viszont nagyszerű túrák vannak pl. Golden Circle csak az a baj, hogy kicsit drágák. Norvégiában jobb a közlekedés és nem feltétlenül kell szervezett túrákra menni.
2012. ápr. 30. 19:33
 8/13 anonim válasza:
83%

Én csak Izlandon jártam sajnos a skandináv országok közül (amiket egyébként nagyon kedvelek), de abszolút SZUPER volt! Bármikor visszamennék!

Ha tényleg szereted a természetet, akkor Izland tuti jó célpont! Figyelni a gejzírek működését pár méterről, hajózás a gleccsertóban májusban jégtáblák között, sétálni az óceánpart fekete homokjában az embernyi magas jégdarabok között, amiket a hullámzás visszasodort, bálnalesen himbálózni a hatalmas óceáni hullámokon stb. stb... szenzációs!

(Annak, aki nem a természeti szépségeket szereti kissé extrém környezetben - állandó szél, hűvös idő még nyáron is, percről percre változó időjárás, térerő hiánya, kissé "vadélet", szinte nincs erdő stb... - annak egyáltalán nem ajánlanám, csak nyafogva jönne haza.)

2012. máj. 3. 15:54
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem Izland lesz a nyerő! :)
2012. máj. 3. 20:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Mindegyik ország gyönyörű, személy szerint számomra Dánia földrajzilag kicsit unalmas. A kedvencem Norvégia - nem véletlenül itt is élek - akárhova mész, mindenhol körülvesz a természet. Ezek az egyik leglátogatottabb helyek: Kjerag: [link] Preikestolen: [link]

Bergenbe, Trondheimbe, Tromsø-be látogass el, ha megteheted.

Izaldon és Finnországban még nem voltam, de Izland már nem sokáig várakoztat magára ( az izlandi nyelv is remek! :) )

2012. máj. 14. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!