Korfun a robogózás ajánlott teljesen kezdőknek is?
konkrétan egyikőnk sem robogózott még
jogsink van, de már rég nem vezettünk
ígyikőnk megvan vagy 120 kiló
kb. mennyi kilómétert lehet megtenni vele (milyen sebessége van?), csak, hogy számítani lehessen, hogy hova lehet elmenni mondjuk Sidari-ból reggel, hogy estig még visszatérjünk (Pantokrátor hegy pl, vagy az Angelocastros cucc másik oldalt belefér?), milyen köbcentist kell, hol és milyen gyakorisággal kell tankolni, mi van, ha lerobbanunk, akár mert elfogy a benzin, akár más ok miatt? kell letétet hagyni a helyen?
stb-stb minden hasznos infónak örülök
Én sem ajánlanám egy kezdő/rutintalan motorosnak a görögországi utakat...
a görögök előbb fékeznek, mint dudálnak, nagyon gyorsan vezetnek, rengeteg a kanyargós út, amin egy átlagos magyar 50-nel menne, ott ők mennek 80-nal, szóval ha ti figyelmesek is vagytok, ők még belétek mehetnek... Én nem mernék robogóval elindulni.
Egyébként nincsenek nagy távok, mi autót szoktunk bérelni és Moraitikából indulva elmegyünk Korfu város felé, onnan Sidari, Paleokastrica, és le Glifadahoz, mindenhol eltöltünk pár órát, ebédelünk stb, és belefér egy napba úgy hogy reggel 9 körül indulunk és éjfél felé érünk vissza Moriatikába.
MI voltunk kint, béreltünk robogót és most írok, szóval túlélhető.
Egy biztos: nagyon kell figyelni, mert úgy mennek a buszokkal olyan helyeken, ahol csak ő férne el, mint a golyó.
Még egy megjegyzés, lassan járj, tovább érsz!
Sok a kátyú, és 50-nél is fáj a beton érintése. :)
16.32-es vagyok.
Azt is hozzá kell tennem, hogy bejártuk a szigetet a robogóval (KYMCO Dynk) és felejthetetlen élmény volt, ahogy éri az arcodat a szél, tűz a nap és közeledsz a tengerhez...
2-en ültünk rajta - én 100 fölött vagyok, de 60-70-et gond nélkül ment a motor.
Nagyon sokat mentünk (3-400 km-t biztos) és egyszer tankoltuk tele, nagyon olcsón. A bérbeadónál kell hagynod a személyidet, vagy jogosítványodat (már nem emlékszem), adott egy névjegykártyát, rajta telefonszámmal - baj, vagy olajhiány esetére.
Mi reggel Peramából elindultunk Paleokastritsára, kb. 1,5 óra alatt odaértünk, egész nap pancsiztunk, majd este haza, szóval hosszában is be tudod járni a szigetet fél nap alatt.
Ajánlanám a Sissy Kastélyt, Gylfada homokos tengerpartját és természetesen Paleokastritsát is...
Bármikor visszamennénk!
Még 1 dolog: szerpentinen a jobbra kis és szűk ívben (visszafordító), emelkedőn történő kanyarodás nem könnyű - de lehet, hogy csak én voltam túlságosan bizonytalan ezen a ponton.
Mindenesetre csak óvatosan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!