Járt már valaki St. Tropez-ban?
2012. márc. 26. 23:04
2/10 A kérdező kommentje:
Írnál róla valamit? Nagyon drága? Hogy jutottál oda? Nizza-ból vagy Toulon-ból mentél? Kb. mennyi költőpénzt vigyünk?
Régebben voltam ott és Cannes-ból mentünk el kirándulni.
Konkrét árakra már nem emlékszem, de általánosságban elmondható, hogy elég nagy a drágaság arrafelé.
2012. márc. 27. 00:10
Mi is voltunk arra 3 éve.
Nizzában volt a szállásunk,egy hétre béreltünk kocsit és onnan kirándultunk:)
Nagyon szép hely,remélem idén eljutunk újra:)
A drágaság relatív:tele van St.Tropez és az egész francia riviéra a nagy luxus márkák boltjaival,de van rengeteg bolt nem milliókat költő embereknek is,én például anno vettem cipőt,táskát is,átszámolva pár ezer forintért.A szupermarketekben az árak hasonlóak az itteniekhez,éttermekből-szállodákból szintén van egyszerűbb és 5*-os is:)
2012. márc. 27. 20:17
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szepen. Igazabol a szallas ingyen lesz, csak etelt kell vennünk. De ha hasonlo arban vannak a dolgok, mint Mo-n, akkor nem gaz. Meg akkor biztosan vannak bebietelek is es nem kell a böröndömben cipelni öket!? Milyen geppel repültetek es honnan?
Szia. Mi nagyon sokat járunk arra a környékre, mert közel lakunk hozzá. A kaja szupermarketben hasonló, mint Mo-n, Kisgyerekkel is voltunk, bébiételt is lehet kapni természetesen, úgyhogy ne vigyetek. Étteremben nagyon drága a kaja, de hát ez érthető. Marseille-be megy repülő, Toulonba, Nizzába, ezek vannak közel hozzá. St Tropez-ba nincs repülőtér, vagyis csak egy nagyon kicsi van, magángépeknek. Ha kirándulni mentek autóval, akkor az autópálya díj elég húzós, de ki is lehet kerülni a part menti úton, de úgy jóval hosszabb és a nyári főszezonban óriási dugók vannak, ami elég bosszantó tud lenni.
2012. márc. 28. 11:41
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Az érdekelne inkább, hogy a nizzai repülőtérről hogy jutok el ebbe a kikötőbe? [link]
Egy ismerős fog minket várni St.Tropez-ban, de oda nem tudom hogyan jussunk el. Ha jól értelmezem, akkor ez a komp is csak máj.31-től működik. Vagy szerinted egyszerűbb Toulon-ba menni és onnan busszal? Sajnos franciául nem tudok és angol oldalakon nem sok információt találtam.
Mi leginkább autóval közlekedünk, így pontos információt nem tudok. Toulon viszont közelebb van St Tropez-hez, mint Nizza, így onnan célszerűbb. Busz és vasút is közlekedik arra. Busz egészen biztos hogy megy a repülőtérről. Próbálj meg ezen az oldalon körbenézni, de mivel nem tudsz franciául, biztos helyben is lehet jegyet venni, nem csak neten:
[link] 2012. márc. 28. 17:37
9/10 A kérdező kommentje:
10/10 A kérdező kommentje:
Fantasztikus volt a nyaralás!:))
Kapcsolódó kérdések: