Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába mennyi pénzből lehet...

Angliába mennyi pénzből lehet és meddig, ellenni?

Figyelt kérdés

Csak 1 esetleg 2 hónapos ott tartózkodásra gondolok.

Egy kinti ismerősömnél leszek, szóval szállást nem kell fizetni, nyáron megyek jelenleg 320 fontom van, ebből már tudok úgy varázsolni hogy egy kis ruha vásárlás is kijöjjön?

Éhen nem halok? Ja igen! talán arra a kis időre valami kisebb kaliberű munkát is elvállalok!

Köszi a válaszokat!

2012. jan. 8. 22:43
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

mennyi pénzt vigyek egy jaguar vagy aston martin ára megfelel? mert a hozzászólásaitokból ez jön le.

nem a burberry, bershka vagy loui vuitton ba akarok vásárolni hogy 1 kabát annyiba kerül mint egy élet.

tehát 320 fontból éppen hogy nem halok éhen, ingyen szálláson. AZ FASZA! matek megy ? 122kából még itthon is el vagyok 1 hónapig ugy, hogy veszek a kaja mellet egy pulcsit.. LOLOLOLO

2012. jan. 10. 18:27
 12/23 anonim ***** válasza:

Próbáltak rendesen válaszolni neked.Én is megpróbálok.

Part-time meló (nekem is van) Tudni kell,hogy ez sem fekete meló.Fekete melót nem fogsz találni,mert itt kint nem szokás "feketén" dolgozni. Sokat többet buknak vele,mint amennyit spórolnának a fekete dolgozón.A part-time meló is rendes,bejelentett meló.Csak éppen napi pár órát dolgozol érte.De ehhez is kell N.I.number card,és bankkártya.Ezek nélkül nem is alkalmaznak még part-time melóra sem. Tudsz szerezni part-time melót,vagy akár rendes melót is.Ha van ismerősöd vagy valakid aki be tud vinni egy helyre,vagy olyan szerencséd van,hogy pont téged vesznek fel.

A helyedben ha jó angollal rendelkezel akkor próbálkozz a mekinél,burger kingnél,és hasonló étkezési helyeken.Ezeknél általában mindig van felvétel.(ahol én élek,ott most is van felvétel)

De jó tanács.ha alkalmas vagy,és minden papír megvan a melóhoz,ne mond meg,hogy csak pár hónapig dolgoznál.

Még egy tanács.Ha kijössz,ne számold forintba a fontodat.320 font nagyon szépen hangzik,hogy 120.000 forint..Ez tényleg jó kis pénz..De itt mások az árak mint otthon.

A tömegközlekedési eszközök drágák.Talán dupla annyiba kerülnek mint otthon.

Oké,a szállás neked ingyen van,de ha szórakozni akarsz akkor az is drága..Pl: 8 dobozos guinnes sör 15 font.átszámítva ez 6000 forint lenne( na ezért nem érdemes átszámolni.

Ha elakarsz menni mondjuk művelődni(bár nem hiszem) akkor a múzeumok ingyenes,de a fizetős helyek nem olcsóak.(london eyes stb..20 fonttól mennek az árak) Londonban meg kell fizetni a szórakozás árát..Még a mozi is dupla annyiba kerül mint otthon.Még nem is beszéltem arról,hogy vásárolnál is pár dolgot magadnak..

Szóval Londonban 320 font 1 hónapra elég,de nem fogsz minden nap tombolni a bulikban.

2012. jan. 10. 18:43
 13/23 A kérdező kommentje:

ti mivel foglakoztok hogy akkor protekciós állat király félisten adonisz herkules supeman pókember greenlantern amazing awesome super hero fuckin badass perfect emberek vagytok ?

18 évesen tehát nem találk part time jobot londonba ?

kajapénz megoszlik haverom és közöttem, ingyenes múzeumoba be akarok menni, nemjárok discoba, ha munkátakarok sztem egyértelemű hogy nem mindenap akarok bebaszni.

2012. jan. 10. 18:59
 14/23 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan élnek kint,és nagyon sokan itt tanulnak kint.Ők is a part-time melót keresik.A legtöbb meló akárcsak otthon protekcióval tölthető be..Mit gondolsz,szerinted itt kint olyan könnyű melót találni??

Hiába vagy kiakadva,hiába "vered magad"...Gyere ki,és majd megtapasztalod.Ha kapsz melót,akkor majd újra ide írsz a magad stílusában,és megmondhatod hogy neked mégis lett állásod.Ha meg hoppon maradsz ,akkor végre felfogod,hogy sokan több hónapot vártak,hogy állásuk legyen..

2012. jan. 10. 19:28
 15/23 anonim ***** válasza:

ma 18:43 vagyok.Én nem vagyok se superman,se batman.6 éve élek kint ,és keményen meg kellett küzdenem azért,hogy ma egy munkaközvetítő irodában dolgozhassak.Én is takarítással kezdtem,és az elején pár hónapig semmi melót nem kaptam.(sőt még ma is megvan az egyik part-time melóm)

De tényleg.Miért nem jössz ki,és próbálsz melót keresni??

2012. jan. 10. 19:37
 16/23 anonim ***** válasza:

Tudod hányan fordultak már vissza? Nagyon sokan. Nem kell kiakadni, én sem azért írtam. Nem te jelented be magad, ez nem a te választásod. Én is arra céloztam, hogy kint NEM feketéznek, ez nálunk van így beivódva a köztudatba, de mint mondtam ismerek olyat, aki nem számláz, egy összeszokott melós bagázzsal dolgozik, és kint van évek óta. Te viszont csak pá hétre mész. Az NI kártya hetekbe telik, bankszámlához is kellenek papírok lakcímről meg egyebekről. NI kártya nélkül nem fognak szóba állni veled, mert van a helyedre 100 meg 100 indiai, lengyel, brazil, akárki.

Én se vagyok nagy ember, de az angolom profi. Elsőként közvetítő céggel mentem ki, akkor lettek papírjaim. Köv. alkalommal egy kofferral mentem ki, pár nap alatt szereztem magamnak live-in melót mindenféle kapcsolat nélkül. Kisvárosban laktam, teljesen elszigetelve, más külföldi sem volt a környéken. Nem a magyarok miatt mentem ki, sőt. Ez az én stratégiám. Live-in melón kívül szerintem mást nagyon nem is éri meg kint dolgozni, mert spórolni csak ezzel lehet. Fizud annyi, mint bárkié, szállás ingyen van, kaja ingyen van, utazásért csak akkor kell fizetni ha kiteszed a lábad. De eddig akárkinek ajánlottam, senkit nem érdekelt ez a fajta meló, szóval én már nem tépem a szám. Én a pénzért hajlandó voltam lemondani a társasági életről, más nyakára se akartam menni. Egy pub-ban mosogattam amúgy, az egyetem alatt halasztottam. Volt heti 2 szabinapom, és költöttem is, de fél év alatt így is hazahoztam egy hétjegyű összeget. Ezt egy londoni ismerősöm se tudja elmondani magáról.

2012. jan. 10. 19:43
 17/23 anonim ***** válasza:

1-2 hónapon belül nem találsz semmit, főleg nem part-time-ot, tudod mennyien vannak még úgy, mint te?

Max. ha beadod a CV-d, jelentkezésedet 40-50 helyre, akkor esetleg. Amúgy felsőfokon beszélsz angolul. A perfekt (igen, a perfekt) angoltudást nemcsak Angliában várják el. Azt hiszed, hogy mosogatásra nem jelentkeznek angol anyanyelvűek is?

2012. jan. 10. 20:12
 18/23 anonim ***** válasza:
az amúgy felsőfokon beszélsz angolul mondat kérdés akart lenni
2012. jan. 10. 20:13
 19/23 A kérdező kommentje:
nincs értelme élni.
2012. jan. 10. 21:19
 20/23 anonim ***** válasza:

hát márpedig eléggé valószínűtlen, hogy fogsz munkát találni. óriási nagy munkanélküliség van Angliában, húsz, vagy még több éve nem volt ekkora! a 16-24 közti korosztály 22!!%-a munkanélküli, azt hiszed, neked, aki kijön pár hétre, majd lesz? sorban állnak a munkáért az emberek, a mosogatásért is, mindenért, és angolok. el vagy te tájolva. fekete munka nem igazán jellemző, és higgy annak, aki írta, hogy hetekbe telik elintézni az NI-t, bankkártyát, ezek nélkül meg nem fognak alkalmazni.

ahogy valaki írta, az átszámítás is hülyeség, az egy dolog, hogy 320 font kb. 120ezer forint, bizony drágább az élet, még itt északon is, nemhogy Londonban.

2012. jan. 10. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!