Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha valaki kimegy külföldre...

Ha valaki kimegy külföldre sok évre akkor már olyan nyelven fog egy idő után gondolkodni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tudom elég hülye kérdés! Ha valaki kimegy pl. Angliába (persze nyelvtudással) és netán családot is alapít akkor már egy idő után angolul fog gondolkodni? Pl. nem azt mondja magába hogy: Most fel akarok öltözni. Hanem: Now I want to dressing up. ??

(negatív visszajelzést ne írjatok, se akkor ha rosszul fordítottam)

2011. dec. 30. 13:36
1 2
 11/12 anonim válasza:

előző vagyok, javítanék

soha nem gondolkodtam más nyelven, csakis magyarul gondolkodtam az évek során.

2012. jan. 8. 01:15
 12/12 anonim válasza:
Én 3 éves koromtól tanulok németül, de még sosem álmodtam németül. Angolt 4 éve tanultam utoljára, és akkor is csak úgy-ahogy, ébren kb. megszólalni se merek az angoltudásommal. De előfordult már, hogy angolul jutott eszembe valami, és gyakran angolul álmodok. Szerintem se a nyelvtudás szintjén múlik, hanem azon, hogy melyik nyelv tesz valakire mélyebb benyomást. De az eddigi válaszokat elolvasva valószínűbb, hogy embere válogatja, hogy ki minek hatására kezd el (vagy nem kezd el) külföldiül gondolkodni:)
2012. jan. 16. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!