Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha valaki kimegy külföldre...

Ha valaki kimegy külföldre sok évre akkor már olyan nyelven fog egy idő után gondolkodni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tudom elég hülye kérdés! Ha valaki kimegy pl. Angliába (persze nyelvtudással) és netán családot is alapít akkor már egy idő után angolul fog gondolkodni? Pl. nem azt mondja magába hogy: Most fel akarok öltözni. Hanem: Now I want to dressing up. ??

(negatív visszajelzést ne írjatok, se akkor ha rosszul fordítottam)

2011. dec. 30. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Pont egyik nap kérdezte a férjem egyik barátja hogy milyen nyelven gondolkodom.

Németországban élek, férjem német. De éltem több évet angol nyelvterületen, némettel csak férjem által találkoztam. van egy kislányunk, vele csak magyarul beszélek.

arra emlékszem hogy angolul többször álmodtam régen, de most nem tudom. persze mikor németül beszélgetünk néemtül gondolkodom, de pl most már gyorsan váltok, mert kislányommal csak magyarul beszélek.

aszerintem álmokban is az jön elö amit megéltünk. valószínü mindegyik nyelven álmodom.

2011. dec. 30. 13:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
eleg egy bizonyos szintu nyelvtudas ahhoz, hogy mas nyelven gondolkodjal, nem is kell hozza kulfoldre utazni
2011. dec. 30. 13:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem a párom anyanyelve arab.emelett anyanyelvi szinten beszél magyarul és angolul.(angolt tanít).

én is kérdeztem tőle,hogy ő milyen nyelven gondolkodik és legtöbbször azt mondta arabul,de attól is függ,hogy min gondolkodik éppen.

pl.számolni arabul számol meg ilyesmik.

én is elég jól beszélek angolul és van,hogy ahogy te írtad fel akarok öltözni helyett az ugrik be ,hogy now i want to dressing up.

meg néha főzés közben is angolul gondolkodom:)

2011. dec. 30. 14:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2011. dec. 30. 15:08
 5/12 anonim ***** válasza:
általában ne jutnak eszembe a magyar szavak csak angolul xD
2011. dec. 30. 15:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Angol nyelvteruleten elek tobb mint 5 eve. Kb. 50%ban magyarul 50%angolul gondolkodom. A munkahelyen angolul, otthon magyarul. Almodni viszont meg nem almodtam angolul, erdekes... vagy csak nem emlexem ra:)
2011. dec. 30. 18:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Finnorszagban elek, a ferjem finn, en viszont felig nemet vagyok, es a nemet is volt eloszor a kozos nyelvunk. Eltem Magyarorszagon es Nemetorszagban is, amig Magyarorszagon eltem (20ev), addig alig hasznaltam a nemetet. Mikor kijottem Finnorszagba legtobbszor nemetul almodtam,gondolkodtam, de a magyart is naponta hasznaltam, mert a csaladdal skypeon beszelgettunk. Most vegyes erzeseim vannak, mind a harom nyelvet hasznalom naponta, sot ra vagyok kenyszerulve, ezert a svedet es az angolt is(itt a sved 2. hivatalos nyelv). Az esetek tobbsegeben nemetul gondolkodok/almodok,neha magyarul vagy finnul, es nagy ritkan angolul vagy svedul. Feltelezem 10 ev mulve ez a finn javara fog eltolodni, hisz az ido az anyanyelv ellen dolgozik. Nem igaz az a mondas, hogy csak a sajat anyanyelvunkon tudunk almodni,gondolkodni.
2011. dec. 30. 20:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem attól függ hogy kint élünk-e vagy nem, még a nyelvtudástól sem feltétlenül. Én például alig tudok valamit japánul, az a kevés mégis annyira megragadt bennem, hogy sokszor részben japánul gondolkodok. (mondjuk inkább az indulatszavak és a számok maradtak meg) Az érdekes az egészben az, hogy még egyetlen egyszer sem használtam eseket
2012. jan. 1. 17:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Azt akartam írni, hogy beszédben egyszer sem használtam, de véletlenül elküldtem.
2012. jan. 1. 17:51
 10/12 anonim válasza:

20évig Mo-n laktam, majd 20évig kólföldön, most ismét Mo.

Soha nem gondolkodtam csakis magyarul.

2012. jan. 8. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!