Kezdőoldal » Utazás » Európa » ÁLOMUTAZÁS,100 ezerből! Ti...

ÁLOMUTAZÁS,100 ezerből! Ti hová mennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy számomra nagyon fontos kérdést illetően szeretném kikérni a tanácsotokat - egy tervezett utazásról van szó!

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy legjobb barátommal jövő nyáron megvalósíthatjuk egyik régi vágyunkat, s ellátogathatunk külföldre!

Jó ideje terveztünk már hasonlót, de anyagi lehetőségeink magát az utazást eleddig nem tették lehetővé. Ám hosszabb gyűjtögetésünknek köszönhetően most végre sikerülhet a dolog!

A terv a következő lenne: jövő nyáron - júniusban vagy júliusban - elmennénk Nyugat-Európába! Hozzávetőlegesen 100 ezer forintunk lenne erre a célra – ebben az oda-vissza út, a szállás és az egyéb költségek is benne foglaltatnának!

A probléma nem is ezzel van, sokkal inkább a célváros kiválasztásával! Nem tudunk ugyanis dönteni! Nem tudjuk, hogy Lisszabonba, Londonba, Párizsba, Madridba, Barcelonába vagy esetleg Velencébe menjünk...

Tudom, nagyon bután hangzik a fenti felsorolás, hiszen ki hallott már olyat, hogy az ember nem tudja eldönteni mit akar? Ám rendkívül prózai oka van a dolognak: mindegyik ország és város érdekel minket, de minél többet olvasunk az adott helyről, minél több útifilmet tekintünk meg, annál inkább azon gondolkozunk, hogy talán mégiscsak máshová kellene utaznunk... S erre még csak rátesz egy lapáttal a sok-sok egyedi vélemény, hiszen sokan Párizst és Londont egy koszos világvárosnak tartják, sőt, a többi helyről sincsenek jó véleménnyel...

Úgyhogy én most arra szeretném kérni a tisztelt közönséget, hogy a fenti kondíciók ismeretében - tehát 100 ezer forintból, nyugat-európai utazás, nagyjából 3-4 napra - osszák meg velem tapasztalataikat!

Meséljétek el, hogy mit gondoltok a megjelölt városokról, mit tanácsoltok, miért beszélnétek le róla?

DE, ha egyéb francia, olasz, spanyol, brit vagy portugál hely mellett tennétek le a voksotokat, akkor se menjetek el komment nélkül!

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm mindnyájatoknak!!! :)

P.S.: Reményeim szerint az, hogy miért mennénk a felsorolt városokba, s egyáltalán mit várunk tőlük, az a beszélgetés során majd kiderül! :)

2011. dec. 1. 10:18
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
Én a helyetekben utazási irodával mennék, úgy olcsóbb a jegy és a szállás. Az ő általuk meghatározott programok külön téma, ha befizetitek mentek, ha nem nem. Én arra nem fizetnék be, izgibb ha magatok fedezitek fel a dolgokat. Én Barcelonába mennék, csak mondjuk nem pont oda, mellé valami kisebb városba, úgy sokkal olcsóbb. Onnan meg át lehet menni.
2011. dec. 1. 13:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A két 81%-os én voltam, csak közben válaszolt még vki. :)
2011. dec. 1. 13:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha kanapészörfölsz a szállás árát ki is vehetitek :)
2011. dec. 1. 13:04
 14/19 A kérdező kommentje:

Úristen, köszönöm szépen a sok-sok választ!!! A "regényírónak" mindenképpen írok, ha nem is priviben, de itt biztosan! :)

Erre még a mai nap sor kerül! Addig is várom a véleményeket! :)

Köszönöm szépen mindenkinek!

2011. dec. 1. 13:15
 15/19 anonim ***** válasza:
89%
Londont jövő nyáron felejtsd el, mert olimpia lesz és mindennek fel fogják nyomni az árát.
2011. dec. 1. 13:36
 16/19 anonim ***** válasza:
89%
én csak Londonról tudok nyilatkozni, mert ott voltam ezek közül. Velencéről csak annyit hallottam, hogy tényleg elég rá 1-2 nap. Na most viszont London. Én nagyon tudom ajánlani, mi még egyik haverommal mentünk ki szétnézni rögtön érettségi után, 8 napra. Repülőjeggyel, szállással, tömegközlekedési bérlettel, költőpénzzel 130ezerből jöttünk ki. Ebből 35ezer volt oda-vissza a repjegy, kb. 60ezer a szállás (kicsit drágát választottunk így utólag). Londonban az a jó, hogy rengeteg olyan látnivaló van, ahova ingyenes a belépés. Ezek főleg múzeumok, de rettentő jól vannak megcsinálva, habár mi nem voltunk oda a múzeumokért soha, azért egyik másikban sikerült 4-5 órát eltöltenünk. Szóval nem tudom, 4-5 napba mi férne bele. Mi kaján spóroltunk sokat, mivel vittünk magunknak és mivel volt egy rezsó, ott készítettünk mindent.
2011. dec. 1. 14:16
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az általad felsoroltak közül mindegyik városban jártam már többször is.

(Meg még rengeteg más helyen is.)

Életed meghatározó élménye lesz, ha Párizst választod!

Természetesen a Disney-vel megfűszerezve!!

Prágát választanám másodikként, szépsége és olcsósága miatt.

...és holtversenyben természetesen Róma.

Velence, meg jövet menet útba esik, ha autóval mennétek.

Nem lehet megunni!

2011. dec. 2. 02:16
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem 100 ezer forint nem valami sok... Lehet, hogy 50 eleg a repulore, de szamitani kell a varosi kozlekedesre is, szallasra, kajara... Es szerintem ebben ki is merul a 100 ezer. Ami sokat nyom egy utazasnal, azok a fakultativ programok, a belepok(+ fotojegyek). 30-40 ezret siman el lehet csak arra kolteni. Ha tenyleg meg akarjatok nezni az adott helyet akkor ezzel is szamoljatok. Ha nem mentek be sehova sem, akkor nem fogjatok teljesen megismerni a varost. Akar mit is valasztasz, nezz utana a neten a belepok arainak. Raadasul mindig vannak varatlan kiadasok.

En nem Magyarorszagon elek, de tolunk nem valosithato meg egy Barselonai/Londoni/Parizsi utazas ennyibol. Ami szoba johet az a Pragai korutazas utazasi irodaval(Praga,Karlovy Vary,Karlstein,Drezda), Eszak-Olaszorszag (Pisa, Firenze, Verona, Velence..), Isztambul, esetleg Roma busszal...

Erdemes az utazasi irodak ajanlatai kozott szetnezni, mert sajat szervezesben sokszor dragabban jon ki.

2011. dec. 5. 01:51
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Ígérem, most már reagálok rájuk, de sajnos az utóbbi napokban annyi gond szakadt a nyakamba, hogy...

De igyekszem! :)

2011. dec. 5. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!