Gyermekek külföldi utazásait szabályozó előírásról hallottatok már?
Londonban készülünk kislányommal Wizzair-rel, férjem már kint van, szükséges ez a nyilatkozat?:O
Most hallok, olvasok erről először.
...a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott (és a tranzit) ország nyelvén készült (vagy fordítással ellátott) hozzájáruló nyilatkozatát a kiskorú külföldre utazásához, ottani tartózkodásához. A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait is (születési adatok), a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét (cím, telefon), a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatait, elérhetőségét. A kiskorúak külföldi utazásának előkészítése során fordítsanak kiemelt figyelmet a célország (tranzitországok) szabályainak,...
Ez így van.
Èpp minap mondta az egyik ismerösöm egy sztorit, (külföld)
hogy az anyuka egyedül utazott a gyerekével, de anyuka nem vette fel a nevét apukának, és nem engedték át az ellenörzésen, míg apuka oda nem ment és igazolta anyukát.
Egységes szabály nincs erre, nem árt ha van ilyen papír.
Én sokat utaztam egyedül a kiskorú unokaöcsémmel, de soha, sehol nem kértek semmit.
Én most olvasom ezt először. Jövőhéten utaznék kisfiammal.
Tényleg kell ilyen?
Megkérdeztem a repteret.
Ezt a választ kaptam:
Tisztelt xxxxx!
A Határrendészet tájékoztatása szerint elegendõ az édesapa részérõl egy beleegyezõ nyilatkozat magyar és angol nyelven.
A nyilatkozatot az édesapa írja alá.
Üdvözlettel:
Contactcenter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!