Kezdőoldal » Utazás » Európa » Wizzair vagy easyjet? Melyiket...

Wizzair vagy easyjet? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Wizzairrel utaztam már, de nagyon drágák lettek már, és érdeklene hogy milyen az easyjet?

Vagy tudtok olcsóbb légitársaságot?

2011. szept. 25. 18:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Wizzair tényleg egy fos+bunkó a személyzet+kicsi a hely. Inkább kifizetem azt a stabil 30ezret Malévre, akkor nem kell görcsölni az árak miatt sem.
2011. szept. 25. 19:40
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

ma 19:40

olvastad a kérdést??

"Vagy tudtok olcsóbb légitársaságot?"

A Melév nem az olcsó légitársaságok között van..A fapadosak olcsóbbak.Ha nem érdekelné az ára,akkor gondolom nem írt volna ki ilyen kérdést,és egyből a malév járatra ment volna...

Kedves kérdező.

Nem olyan rossz a wizzair.Én azért járok minden évben azzal mert olcsóbb.Volt hogy retur jegyet mindenestül 15.000 forintért vettem.

Kicsi gép az igaz,nem adnak ingyen kaját az is igaz,és magas embernek egy kicsit szúk is..De 2.5 órát ki lehet bírni,hiszen a BKV busz is szűk,mégis sokszor utazunk 2 órákat azzal is...Ha spórolni akarsz akkor fapadossal gyere.Elég lesz itt kint fizetned a buszjáratokért.

2011. szept. 25. 19:49
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

a british airways-nél NEM KELL FIZETNI a feladandó poggyászért. nekem nem kellett, három hete, londonba. nem hiszem, hogy azóta megváltoztatták.

a wizzairről csak annyit, hogy mikor az ember begépeli, hogy hová akar menni, akor kidob egy árat. ez csak arra az esetre onatkozik, ha WIZZ HITELKÁRTYÁVAL fizetsz a jegyért. (ki a fenének van ilyen????).

aztán jön a poggyász. kb 5000 ft minden feladott poggyász. ja, és ha oda-vissza útra veszed a jegyet, akkor olyat nem lehet, hogy csak egy irányba vennél feladott poggyászt (mert pl. bevásárolni mész Milánóba, odafelé egy retiküllel, visszafelé egy bőröndel), hanem mindkét irényba ki kell fizetni.

ha nem akarsz egy lyukban ülni, hanem olyan helyet szeretnél, ahová egy láb is befét, akkor fizess az emberekre (és nem törpékre) tervezett ülőhelyért is, de persze ez nem kötelező, az eddigiekkel ellentétben.

mikor már azt hinnéd, hogy nem tudnbak mást a nyakadvba varrni, és kissé keserű fejjel készíted a bakkártyád a fizetésre, akkor meglepődsz, hogy foglalási díjat is fizetned kell, jópár ezer ft.

szóval amikor bepötyögös, hogy london oda vissza, akkor kidobja, hogy 30.000e ft. de mire elérsz a fizetéshez, akkor az összeg már 60-70 ezez.

mindenkinek ajánlom, próbálja ki!!!!!!!!

bónusz:

1. a fedélzeten nem ehetsz, és nem ihatsz semmi mást, csak amit a gépen vettél.

2. a chek-in során megmérik a bőröndöt (kzipoggyászt), stb. átmész a biztonsági vizsgálaton, megnyugszol, nemsokára a célegyenesben vagy. a 2 órás várakozűs során veszel pát újságot, egy parfümöt (olcsóbb, mint boltban), ezt-azt. majd a beszálláskor a "kedves" földiutas kisérő közli, hogy a poggyászod a tranzitban vásárolt, fenti dolgok miatt meghaladja a méretet, ezért szíveskedjél fizetni 60 eurót azonnal készpénzben.

3. mivel ezt több utassal is eljátszották, némelyek kicsit rosszul viselték, különösen azok, akik kissé tájékozottabbak a jogban. mikor ezek után a mögöttem ülő úriember ezt szóvá tette a stewardessnek (mikor az rászólt, hogy nem eheti a tranzitban vásárolt szenvicset, csak amit a gépen vett), a stewardess szólt a pilótának, aki gép összes utasát azzal büntette cserébe, hogy senki nem mehetett ki pisilni. és akkor éppen 5 hónapos terhes voltam, ritka jól esett,

ennyit a wizzairről. inkább mennék gyalog bárhová, mint még egyszer egyszer velük.

2011. szept. 25. 19:51
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
19:49, azért vess egy pillantást a melév áraira, mielőtt azt állítod, hogy drágák.
2011. szept. 25. 19:52
 15/22 anonim ***** válasza:
9%

senkit nem szeretnek meggyozni arrol, kinek melyik a jo, jobb megoldas, pusztan egy valaszt emelnek ki es azt, en hogy tapasztaltam. Kb 2 havonta repulok wizzair-el. A legutobb mikor mentem jottem veluk mar 28 hetes kismama voltam.

az egyik valaszolo ezt irja:bónusz:

"1. a fedélzeten nem ehetsz, és nem ihatsz semmi mást, csak amit a gépen vettél." (Ez velem maskepp tortenik, mindig...:) soha nem szoltak ram, hogy ne egyek, sot mikor legutoljara jottem szolot ettem, odajott a legiutas kisero es jo etvagyat kivant, elomondta o mikor kismama volt akkor allandoan szolot evett mert azt kivanta, persze telen volt terhes :)) DE mikor nem voltam terhes, kertem egy pohar vizet, mert rosszul nyeltem, (a sajat kajamat) kezseggel segitett, semmit nem szolt, hogy a sajatomat eszem. A mellettem ulo ferfi, kis muanyag dobozbol ebedelt eppen, neki sem szoltak es meg sorolhatnek millio peldat...)

2. a chek-in során megmérik a bőröndöt (kzipoggyászt), stb. átmész a biztonsági vizsgálaton, megnyugszol, nemsokára a célegyenesben vagy. a 2 órás várakozűs során veszel pát újságot, egy parfümöt (olcsóbb, mint boltban), ezt-azt. majd a beszálláskor a "kedves" földiutas kisérő közli, hogy a poggyászod a tranzitban vásárolt, fenti dolgok miatt meghaladja a méretet, ezért szíveskedjél fizetni 60 eurót azonnal készpénzben. (sokan szalltak fel mar ugy, tobbek kozott en is, hogy volt egy plusz szatyrom, mert csokit es ajandekba italt vettem. Senki nem szolt erte, egy szot sem SOHA)

3. mivel ezt több utassal is eljátszották, némelyek kicsit rosszul viselték, különösen azok, akik kissé tájékozottabbak a jogban. mikor ezek után a mögöttem ülő úriember ezt szóvá tette a stewardessnek (mikor az rászólt, hogy nem eheti a tranzitban vásárolt szenvicset, csak amit a gépen vett), a stewardess szólt a pilótának, aki gép összes utasát azzal büntette cserébe, hogy senki nem mehetett ki pisilni. és akkor éppen 5 hónapos terhes voltam, ritka jól esett,

(ezt nem tudom elhinni :) ilyet az eletben nem hallottam. Ha vki ilyet csinal, minimum fokusz, hirado az tuti, szoval lehet felreertettel vmit....nekem probaltak volna azt mondani nem mehetek wcre??? Es persze gondolom minden utas bele is torodott, hogy jo akkor nem megyunk wc re...bocsi de ez hihetetlen....:)

Nem azt mondom, hogy malevval neha nem olcsobb, ez mindenkinek mas, fugg mikor foglalsz, hova szeretnel menni, luton, vagy heatrow, stb. En azt szoktam csinalni, mikor foglalom a jegyem, megnyitok 3 kulonbozo kis ablakot es osszehasonlitom az arakat. Amelyik a legjobbat adja, azzal megyek. :)

2011. szept. 26. 11:22
 16/22 anonim ***** válasza:
38%
ja es az lemaradt, altalaban a wizzair a nyero...de nekem luton a jo repter "altalaban".
2011. szept. 26. 11:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Akkor mar en is meselek egy kicsit,ha igy osszejottunk.

En eddig csak wizzairrel repultem, mentem volna en malevval is, de az ember nem tud Düsseldorf közelebe erkezni velik. Most meg foleg szeretnek azzal menni,hogy vegleg elkoltozom a csomagok miatt, mert a wizzben nem bizom, sok rosszat hallottam roluk, mondjuk azt hozza kell tenni, hogy a keses,poggyasz elhagyas nem a fapadosok sajatossaga,hanem mindegyik legitarsasage. Igaz a nemzetieknel visszateritik az ertekeid arat, de mikor en nem csak ruhakat viszek, hanem a munkamhoz elengedhetetlen kellekeket, amiket itt kulfoldon nem tudok megvenni, pl. azt a magyar nyelvu konyvet,ami nekem muszaj,hogy meglegyen. Akkor baromira nem vagyok azzal kisegitve, hogy kifizetik a ruhaim, meg a konyveim erteket, persze azt hozza kell tenni, hogy jobb mintha semmit se kapnek.

Wizzes tapasztalataim: Eddig mindig pontosan erkeztunk, vagy feloraval korabban. Na nem akarom elkiabalni, mivel sok ismerosom rosszul van toluk,en mindig ugy megyek oda, hogy azt is bekalkulalom,hogy mi van ha torlik a jaratot, mert bizony ez is elofordulhat, es az a baj,hogy a repteren nincs erdekeltseguk, ergo senki nem fog veled foglalkozni, raadasul nem indulnak naponta jaratok,tehat kovetkezo nap nem fogsz tudni hazajonni. A szemelyzetnel igen,nalunk is sokszor kivantak joetvagyat azoknak akik mellettem ultek. En egyszer kerdeztem meg egy nagyon alap dolgot a legiutaskiserotol, es ugy valaszolt,hogy turelmes ember letemre azt gondoltam, hogy akkora pofont megerdemelne,hogy utana biztos nem valaszolna igy. Feketen-feheren le van irva a szabalyzatban,hogy a kezipoggyaszon felul felvihetsz egy olvasnivalot,egy kabatot, egy takarot es/vagy parnat. Nos, ami engem a legjobban idegesit, hogy Düsseldorfban tolem mindig elvettek a kabatot, az olvasnivalot, es egybe mertek le a borondot,ami valahogy mindig meghaladta a 10kg-ot de nem csekely 1-2dkg-al hanem 1-2kg-al,pedig mindig ugy indultam, hogy megmertem elotte es meg plusz 1 kg-ot hagytam,hatha "veletlen" nem merne jol a merleg. NOs 2 utasjogot is sertettek ezzel: 1. kabatot/olvasnivalot nem vagy koteles lemerettetni a boronddel egyutt, az EXTRA, hiaba mondtam,hogy ismerem minden szabalyt nem erdekelte, de nem csak velem csinalta ezt,hanem mindenkivel. 2. Tudom, hogy a merlegeik csalnak,es nem 1-2dkg-al. Ami foleg idegesito az az,hogy kint lemerik a borondod, ellenben bent meg felszallas elott gyorsan azt is,hogy mekkora...Miert nem lehet ezt egyben? Na igen,akkor mar nem tudod odaadni utolso pillanatban az ismerosnek,hogy vigye haza,vagy otthagyod vagy fizetsz. Osszessegeben eddig mindig azt mondtam nem leszek bosszus,mert belefer az arba, bar en 4honappal elore foglaltam,es szinte mindig 30ezer korul fizettem eddig, malevval nem tudtam volna oda eljutni,ahova szeretnek, mas nemet varosokba meg kb 3xosaba fajt volna. Szoval ez nagyon valtozo...nekem a wizz azert eri meg,mert talan meg nem verdesi a nemzeti gepek arait-bar sok esetben sajnos igen- illetve meg mindig ez van legkozelebb a celallomasomhoz. Nem is az extra labhely meg egyebek az idegesitoek,mert azok kb 1000ft-ba kerulnek, ami igazan idegesit engem az az, hogy a repjegyem kb 1.500ft, az illetek meg 13ezer..aztan ha torlik a jaratot,akkor a repjegyed arat kapod vissza. Ugyhogy kockazatos. Esyjetrol nem tudok nyilatkozni,de oszinten mondhatom nem ferditettem semmit sem a wizzes tapasztalataimrol.

2011. szept. 26. 13:05
 18/22 anonim ***** válasza:

11:22, nem kell elhinned. én le3írtam a tapasztalataimat, nem kötelező senkinek elhinni, a kérdezőnek sem.

nem lesz minden eseményből fókusz. amit elfelejtettem odaírni, hogy mindez december 24-én történt. Aznap az volt a legfontosabb, hogfy hazaérjek végre, gondolom másnak is.

jelenleg 2 perem van folyamatban a wizz ellen, mindkettő másodfokon, elsőfokon már megnyertem, de fellebbeztek.

ja és ügyvéd vagyok.

2011. szept. 26. 13:36
 19/22 anonim ***** válasza:
kedves utolso, tavol alljon tolem a vitazas, de ilyet nem csinalhat senki, hogy nem engedi el Wcre az utasokat zert ezt lassuk be....ha ugyved vagy tudnod kellene, hogy ez szemelyi szabadsagjogok korlatozasa es ezt biztosan nem turi senki...szamomra hihetetlen.Es az is, hogy ez a hir nem kapott szarnyra...de sajnalom, hogy igy jartal...legyen sikeres a pered
2011. szept. 26. 14:10
 20/22 anonim ***** válasza:

köszönöm, tudom :) attól hogy ügyvéd vagyok, nem fogok mindenkit beperelni, aki bármilyen szinten megsérti bármiféle szmélyiségi jogom, vagy egyéb jogszabélyiban rögzített jogom, vagy fontos érdekem.

akkor az egész életemet pereskedéssel tölthetném, és ez a szakmám, nem pedig a hobbim.

a két perben nem magamat képviselem, hanem két egymástól független megbízóm ügyei (hasonló okokból kifolyólag, mint amit felvázoltam).

csak ezért írtam le, mert nekem (és másoknak is) nagyon negatív tapasztalataim vannak a wizzel.

(te mindenkit beperelsz? nem hiszem).

egyébként hidd el, meglepődnél, ha tudnád, mennyi jogsértés történik állami szervek, nagyvállalatok, stb részéről, de ezek nem kerülhetnek mind nyilvánosságra, hiszen akkor csak ezekkel lenne tele a sajtó, és a híradó.

örülök neki, ha pozitív tapasztalataid vannak a wizzel, azért a rengeteg pénzért, amit elkérnek, jó, ha némelyekkel olyan magatartást is tanúsítanak, ami egyébként elvárható.

2011. szept. 26. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!