Milyen a megélhetés Angliában?
Meg éri neki vágni Angliának egy új élet reményében?
Milyen Szakmával?
Mennyi kezdő tőkével?
Mesélnél Angliáról?
1. Attól függ milyen új életet remélsz. Anglia egy másik kultúra, van aki meg tudja szokni, van aki nem. Én személy szerint fenntartásokkal kezelem, nem biztos hogy szívesen nevelnék ott gyereket pl... És persze csak felsőfokú nyelvtudással éri meg nekivágni... (ami itthon felsőfokú az ott a minimum ahhoz, hogy felvegyenek dolgozni, ha nem mosogatni akarsz)
2. Hát vagy valami keresett szakmával ha szakmunkás vagy, pl rágcsálóirtó vagy víz-gáz-fűtésszerelő, mert ezekkel van ott kinn a legtöbb baj, nekem pl angliában egy egér és patkánymentes ház bármennyit megérne...
3. Ez attól függ mik az igényeid. Ki lehet jönni angliában 400fontból is állítólag egy hónapra, és hallottam olyat, hogy valaki 2 hét alatt talált munkát. De a valóságban szerintem minimum 1 havi kaucióval és kb 2 havi költőpénzzel, plusz a vissza repjegy árával érdemes elindulni, ami alaphangon olyan 1500 font. És akkor úgy számoltam, hogy 1 szobát bérelsz (kb 300font/hóért) és rendesek voltak, mert csak 1 hónap a kaució, ami a valóságban inkább 2 ha nincs angliai referenciád... És nagyon szűkösen élsz, a legolcsóbb kajákat eszed...
4. A legfontosabbak: a minimálbér angliában is minimálbér, tehát abból nemigazán lehet félretenni, utazgatni, jövőt alapozni rá, hacsak nem egész életedben egy kis szobát akarsz bérelni és nem akarsz családot, kocsit...stb. Szóval egyedül egy embernek mondjuk egy diákszintű élethez tökéletes és úgy még marad valamennyi bulizni is. Amit megadnak az a 6 fontos minimál órabér az adózás után a valóságban olyan 800 font egy hónapra. És ott nem váltják át fonrintra, tehát neked sem érdemes, mert a lakbért a rezsit, a kajákat, és a méregdrága utazást se fogják neked átváltani magyar árakra. Egy buszbérlet egy olcsóbb városban kb 20 font egy hétre, londonban ennek a duplája is lehet...
Igazából nehéz elmondani, hogy milyen ott az élet. Ha mondjuk még tanulsz, és a szakmát ezért kérdezed, akkor menj ki erasmussal és nézd meg, vagy menj ki valamilyen más programmal vagy nyárimunkában, akkor el tudod dönteni, hogy azt akarod-e.
Teljesen máshogy élnek ott az emberek, más az értékrend, máshogy nőnek fel. Én egészen megszerettem, lehet, hogy majd a későbbiekben vissza is megyek, de mondjuk nekem könnyű, mert volt munkám és ha visszamennék akkor valószínűleg a diplomámmal is el tudnék helyezkedni. A szakmunkásokat valamivel jobban megbecsülik ott, mint itthon, de arányaiban szerintem egy szakmunkás itthon jobban keres, mint ott, mert ott kb a minimálbért vagy kicsit többet tud csak megkeresni, de nagyságrendileg többet nem (míg itthon ha talpraesett, akkor vállalkozóként többet keres, mint egy diplomás). Diplomásként viszont arányaiban angliában lehet többet keresni, mint itthon. Viszont tényleg az életmód a döntő, a pénz nem minden, ezeket csak azért írom, mert tudom, hogy a legtöben a pénz miatt mennének ki..
Hello!
Jobban lehet élni, ha normális nyelvtudással és szakmával jössz ki!
Én középfokú angollal vágtam neki, 2 hét alatt el tudtam helyezkedni, igaz csak konyhai kisegítő voltam minimálbérért, de hétvégente el tudtam menni nyelvtanfolyamra, így 6 hónap után kaptam állást a saját szakmámban és most nagyságrendekkel jobban keresek, és jobban élek, mint konyhai kisegítőként vagy pedig otthon.
Mindenkinek el kell kezdeni valahol, az a lényeg, hogy az elején(ha csak nincs sok tartalékod) akkor minden munkét el kell vállalnod. Utána lehet továbblépni, ha már van jó nyelvtudásod és szakmád/diplomád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!