Angliában tényleg nagyon drága a megélhetés?
Hát pedig nem lesz elég.
Minimum 60ezer legyen nálad, vagy hitelkártya, ha gáz van.
Londonba mész??Mert ha igen akkor bizony készülj fel,hogy London drága város..(Anglia legdrágább városa).30 ezer forint átszámolva kábé 95 fontnak felel meg..Elvileg elégnek kéne lenni ennyi pénznek 10 nap alatt,de
kérdés az is,hogy mit akarsz a 10 napban venni?Akarsz étteremben enni?Vagy szuveníreket venni? Mert ezek nagyon drágák...Ha ruhát,cipőt akarsz az nem drága(pl:25 fontért már tudsz venni NIKE,Adidas,cipőt,vagy 5 fontért pólót)
A london eye-ra ha fel akarsz menni arra 18 fontot számolj..Madam Tussauds-ba 20-25 font a bugró...Akkor számold ki,hogy elég lesz-e a pénzed.
Én a helyedben vinnék többet, maximum nem költöd el.
Szerintem kérjél még valakitől kölcsön.
Ha van nálad pénz, az biztonságérzetet ad, de nyilván nem kell szórni, csak annyit költesz, amennyit feltétlen muszáj.
Mivel te főzni biztos nem fogsz,ezért valószínű,hogy meki vagy kebab kajákat fogsz enni..Akkor bizony nem árt 100-150 fontot is hoznod,mert így a kaja elég drága mulatság..naponta 10-20 fontot is el tudsz így kajálni...(és akkor még nem vettél szuvenírt)
Ahogy előttem is írták egy mekis menü tényleg 4 fonttól indul.A kis kebab(bárányhúsos) 3.50 fonttól megy..
Igen, kb 45-50 ezret válts át, így lesz 160 font körül.
Ha csak egy háromszög alakú szendvicset veszel az kerül 3-5 fontba + kóla, bár abból is a 2 literest vedd inkább, vagy az olcsóbbat, ne a coca vagy pepsi-t.
Kint is van Tesco, Lidl, mondjuk én a Sainsburry-be vásároltam, ott a 2 literes sainsburys víz is csak pár pí(fillér).
De ha osztállyal mész, biztosan a tanárok tudják hol lehet olcsóbban vásárolni.Van kint még 1 fontos bolt is, ez olyan mint itthon a 100 ft-os bolt, csak ott minden de minden 1 font, jó ajándékokat és édességeket lehet olcsón megvenni, én mindig ott vásároltam.
Megéri több pénzt vinned, mégha nem is költöd el,mert pl a repülőgépre sem vihetsz fel vizet, hanem ott vehetsz és annak borsos ára van.
Ja az 1 fontos bolt neve: Poundland
az ami bazárosnak látszik, de jóval drágább mint 1 font az nem az a bolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!