Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájcba megyek látogatóba,...

Svájcba megyek látogatóba, Kell valami pénzt letenni, ha nincs munkavállalásim?

Figyelt kérdés
2011. aug. 1. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen pénzt? Hova? Kinek?
2011. aug. 1. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem. Ha látogatóba mész, akkor milyen munkavállalásiról beszélsz?
2011. aug. 1. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Svájc 2008. december 12-én csatlakozott a schengeni tagállamokhoz. Ettől az időponttól Svájc határain is megszűnt a személyek szisztematikus határellenőrzése. Nem szűnt meg azonban az áruk ellenőrzése, mivel Svájc nem tagja sem az EU-nak, sem pedig az EU vámuniónak. A vámellenőrzések keretében biztonsági okokból bármikor sor kerülhet a személyek ellenőrzésére is.

Az utazáshoz az ellenőrzés megszűnése ellenére is változatlanul szüksége van az utazónak, így a magyar állampolgároknak is személyazonosságot igazoló érvényes útlevélre vagy érvényes személyi igazolványra. A személyi igazolvánnyal nem rendelkező 14 éven aluli állampolgárok utazásához továbbra is önálló érvényes útlevél szükséges.

2011. aug. 1. 21:38
 4/4 anonim válasza:
nem
2011. aug. 3. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!