Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európán belül melyik országba...

Európán belül melyik országba költözzünk?

Figyelt kérdés
Férjemmel és gyermekemmel ( nagylány, most kezdi a 12.-et) szeretnénk külföldre költözni, de Európán belül. Egy éven belül, amint a lányom letette az érettségit, költözünk. Férjem angolul nagyjából megérteti magát, én nem beszélek semmilyen nyelvet, a lányom két idegennyelven folyékonyan beszél. mindketten tanárok vagyunk, tehát ezzel nyilván nem fogunk tudni elhelyezkedni. olyan országba szeretnénk menni, ahol az egyetemekre nincs tandíj vagy megfizethető az ára, hogy a lányom tudjon továbbtanulni ( az orvosi egyetem, vagy a pszichológia /bölcsészet/ érdekelné). mit ajánlotok?
2011. júl. 24. 00:54
1 2
 11/17 anonim válasza:

skóciában ingyenes az egyetem meg írországba ennit tudok:D amúgy egéz európa haldoklik bár tény hogy a mosogatásból bárhol meg lehet élni kivéve magyarországot:D mind1 anglia is az utolsókat rúgja olyan szempontból hogy annyi lengyel lepte el az országot hogy az angoloknak nincs már munkájuk. Ugyanis ezek a kedves emberek azt játszák, hogy beülnek a munkaközvetítő irodának a recepciójára, és ha valaki munkát keres elhajtja h nincs semmi. de ha jön egy lengyel akkor beinvitálja és adja neki az időpontokat meg jelentkezési lapokat...

lehet próbálkozni de európa minden szemszögből az utolsókat rúgja... én ausztráliát próbálnám meg az elfogadhatónak tűnik...

<üzenet az uk ból

2011. júl. 24. 03:34
 12/17 anonim ***** válasza:

Na ja, csak Ausztráliába nem olyan egyszerű ám kijutni, főleg hogy szerintem elég esélyes hogy a kérdező vagy a kérdező férje túllépte már az 50-et vagy pedig annak közelében jár.(afelett ugye már nem lehet letelepedni Ausztráliában.

De amúgy valóban jó lehet, sokat olvastam róla és Ausztrália a B tervem:)

2011. júl. 24. 03:41
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
mehíko amigo, mehíko ahogy már írták is. Igaz csak szomszédos az euval, de jó hely. Az a kis pocsoja meg akár át is úszható. Volt már példa rá.
2011. júl. 24. 04:41
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

én vagyok az akinek ismerőse kint dolgozik már 1 ideje

a Hihetlen írónak csak annyit h már a második háznál főbérlő ez 14 embert jelent senki nem beszélte a nyelvet ott ragadt rájuk az ami...Ő takarít közösségi helységeket(zuhanyzó,ilyesmi)felesége szobalány volt most előléptették a szobalányok főnökévé annyi az egész melója h végig kell néznie h dolgoztak,milyen tiszta a szoba és szólni ha valami nem stimm,de ami a legkomolyabb srác londíner meg van a normál fizuja de kap ilyen 20-30font/nap borravalót ami legalább 150e/hó...ők semmit nem beszélnek angolul...a csaj beszéli már a nyelvet a 2 srác semmit...

szóval.....

2011. júl. 24. 10:33
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

tovább:albérlet milyen drága blabla...

1 ilyen háznál ha nem te vagy a főbérlő akkor heti 70-80 Fontot kérnek általában az albérletért...ez havi 500Font mondjuk(igen 2embernek 150e)de sajna ez kell h elkezd az életed...1ütt élsz 5-6 emberrel viszont az 1ikőtök fizujából megéltek a másik félre mehet ez kb 250e Ft.Munkát lehet keresni van 1csaj aki szerez neked melót 1-2 héten belül és utána(NEM ELŐRE UTÁNA)kell fizetned neki 150fontot.....ha vmi még nem tiszta írj privit,tudok házat is kiadót(az ismim szeptemberben vesz ki még1-et)telószámot meg még lehet mit mesélni....

az meg h milyen drága város is:1 kiló kenyér 70peni ami 210 Ft. Nálunk mennyi is?

2011. júl. 24. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtudás nélkül családdal ne gyere ki! A mosogatással annyi pénzt nem tudsz keresni hogy abból lakást tarts fenn! A két legdrágább költség Angliában a lakhatás és a közlekedés! A bevásárlás az csak picivel drágább, mint itthon! Az más tészta, ha mondjuk egy fél vagy 1 évre te kijössz, összeszeded magad, majd ezután jöhetnek a családtagok! Üdv: egy londoni

Ja és arra hogy nyelvtudás nélkül alkalmaznak arra sajnos nagyon kicsi esély van, mert itt is sok a bevándorló aki már beszél angolul, szóval ne higgy annak aki azt hiszi, hogy nyelvtudás nélkül összejöhet! A válság előtt még volt lehetőség ilyenre, de ma már nagyon jó angollal és diplomával/szakmával is nehezebb, mint a válság előtt!

2011. júl. 24. 11:20
 17/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 02:12

Furcsa egy Mexikóban dolgozik az ismerősöd! Biztos valami másik dimenzióban!

Még hogy nincs tengerpartja? Végül is tényleg nincs, mert óceánok határolják!

:D

Na jó mégsem, mert a Kaliforniai öböl, és a Mexikói öböl!

2011. júl. 24. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!