Európán belül melyik országba költözzünk?
Oszt' a lányod milyen nyelveken beszél folyékonyan, mert ez ugye lényeges, főként hogy tovább is akar tanulni! Gondolon az azért szűkíti a számbajöhető országok számát!
Suahéli-héber, angol-német, szerb-horvát?
Angliát nem ajánlom ilyen feltételek mellett.
Egyrészt azért mert semmi nyelvtudással esélytelen itt kint élni,és az egyetem fizetős..(orvosi egyetem fél év/9000 font) ezt onnan tudom,hogy a szomszédom lánya orvosi egyetemre jár,és ennyit fizetnek..
Amúgy meg én nem tudok olyan országról ahol ingyenes lenne az egyetemi oktatás(ez csak Magyarországon lehetséges)
De nyelvtudás hiánya miatt egyik országot sem tanácsolom nektek..
<angliai lakos<
A két idegen nyelv, amit a lányod beszél, gondolom német és angol. ezzel már le is szűkítettük a kört, Németország, Ausztria, Anglia.. (esetleg Svájc? )
Nem az egyetemi tandíj lesz a legnagyobb kiadás. Németországban pl. úgy tudom 500 euró a tandíj félévente, ez egy hónapra leosztva "csak" 80 euró.. Úgy értem, nem ez a 80 euró lesz a fő kiadás. Hanem úgy egyáltalán a megélhetés, szállás, stb. Nehéz lesz így, hogy te és a férjed semmilyen nyelvet nem beszéltek, illetve a "nagyjából megértetem magam" is kevésnek tűnik szerintem.
Az hogy folyékonyan beszéli a lány az adott nyelvet, az még nem jelenti azt, hogy egyetemre is mehet. (pl. Németországról tudom, hogy Goethe C1-es nyelvvizsga vagy valami hasonló szintű nemzetközi nyelvvizsga kell az egyetemi felvételihez), tehát érdeklődjétek meg a felvételi tudnivalókat is.
Csak figyelmeztetlek, hogy a skandináv országok a legdrágábbak.
Amúgy miért jobb Svédországban mosogatni, mint itthon? Ha jól értem, akkor az a tervetek, hogy a férjeddel "mosogattok" míg a lányotok egyetemre jár. A takarításból még a tandíjat se fogjátok tudni kifizetni, nemhogy normális életet élni. De még az sem biztos, hogy egyáltalán kaptok állást, mert most őszintén, ki alkalmaz szívesen külföldieket, akik még a nyelvet sem beszélik?
Ez komoly?? Tanár létedre ilyen bután gondolkodol??
Manapság a legtöbb országban egyre több a külföldi bevándorló akik szintén csak mosogatni,vagy szállodába mennének dolgozni..De a legtöbb bevándorló tud az adott ország nyelvén kommunikálni.Azt,hogy itt a gyakorin páran írják,hogy "mert a haverom kint nyelvtudás nélkül dolgozik" erre csak 2 dolgot lehet mondani.
1.Messziről jött ember azt mond amit akar
2. 1000 emberből 2 aki ilyen szerencsés..(ritka az ilyen lehetőség)
De tegyük fel ti is abba az 5%-ba vagytok akik olyan szerencsések,hogy nyelvtudás nélkül dolgoznak..Mosogatnak,vagy szobát takarítanak..Szerinted a minimálbéres fizetésetek mire lesz elég? Mert arra,hogy lakást béreljetek,egyetek,és a lányotok egyetemét fizessétek nagyon nem lesz elég..
Nagyon szépen hangzik,hogy egyes országokban a minimálbér háromszorosa az otthoni minimálbérnek..Ez igaz..De az albérlet is háromszor olyan drága,és sokszor az élelem is.Az utazási költségek szinte mindenhol háromszor drágább mint otthon..Az egyetemet már meg sem említem..
Számomra tényleg meglepő,hogy tanár létedre ennyire felelőtlenül gondolkodol..
Csak egy megjegyzést arra,hogy mennyire igaz hogy a neten bárki mondhat bármit..
Én amikor kijöttem Angliába nyelvtudás nélkül sokáig én is azt hazudtam az otthoniaknak,hogy van állásom,dolgozom.Egyszerűen szégyelltem,hogy pofára estem,és egy idegen országban egy nagy nulla vagyok..
Több mint 1 év után végül is segítséggel kaptam melót..
Ma már igazat mondok amikor azt mondom,hogy kint dolgozom..de őszinte leszek: nem ez a munkahely az álmaim állása..De ez van..
39/N
Írországban most gazdasági zűr van (pontosabban ott is), de a 2008-as adatokat mondom. Kilkenny (kisváros):280 euro/hó+rezsi volt egy kis szoba, Dublin:500 euro-nál kezdődött egy szoba+rezsi. Kilkenny-ben egy hotelben dolgoztam diplomás pincérként, ami érthető, mert akkoriban alapfokú angolom volt csak. Amikor időnként visszakérdeztem, mert nem mindent értettem, amit a vendégek mondtak, akkor láttam, hogy lenéznek. Ezt napi rendszerességgel nehéz volt elviselni. Élelmiszer: kb. 2-szer drágábbak, mint itt. Ruha: valamivel talán olcsóbb.
Egyébként szerintem persze: nagyon fontos a nyelvtudás, de a döntő egy egyszerűbb állás felvételijén a KISUGÁRZÁS. Őszinte mosoly az arcon, nem kétségbeesés...ezek a dolgok rengeteget számítanak. Gondolkodásmód: ha egy-két hónapig nem találsz állást, ne úgy állj hozzá, hogy 'jaj, most mi lesz?!', mert ezt megérzik az interjún, kétségbeesett alkalmazottakra pedig senkinek sincs szüksége. Úgy állj szerintem hozzá, hogy 'oké, még nincs állásom, de hamarosan lesz.' Nagyon sok kitartást, türelmet és sikert kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!