Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ausztria és Liechtenstein...

Ausztria és Liechtenstein között van határellenőrzés?

Figyelt kérdés
Úgy tudom Liechtenstein nem EU tag, de nem találtam semmilyen infót a beutazással kapcsolatban róla a neten. Tud valaki segíteni aki járt ott mostanában?
2011. máj. 23. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Forrás: Külügyminisztérium

"A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak be Liechtenstein területére. Amennyiben a svájci tartózkodásuk a 90 napot nem haladja meg és kereső tevékenységet nem folytatnak, a beutazáshoz vízum nem szükséges. Egyéb esetekben a beutazási, illetve vízumkiállítási feltételekről a budapesti svájci nagykövetségtől kérhető tájékoztatás: www.eda.admin.ch/budapest.

A schengeni térségben, Svájc 2008. december 12-i csatlakozását követően, szigetet képez a Liechtensteini Nagyhercegség, mely továbbra sem tagja a schengeni államoknak (várhatóan 2009. novemberében csatlakoznak), határai un. schengeni külső határnak minősülnek. Ezért ezen határszakaszokon ellenőrzést vezetnek be, kamerákat szerelnek fel és gyakoribbá teszik a személyes mozgó ellenőrzéseket is.

Amennyiben nem saját gépjárművel utazik, rendelkezzen oda-vissza útra megváltott menetjeggyel, ellenkező esetben már az országba történő belépéskor nehézségei adódhatnak. A határátlépéskor a határőr ellenőrizheti, hogy az utas rendelkezik-e az ott tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezettel, illetve hogy szállása biztosítva van-e.

A magyar állampolgárok jelenleg is csak érvényes munkavállalási és tartózkodási engedély birtokában vállalhatnak munkát Liechtensteinben.

Svájcban és Liechtensteinben az egy kézzel nyitható kések is fegyvernek minősülnek, a rendőrség komoly bírságot szab ki ezek engedély nélküli birtoklásáért, az országba való behozataláért.

Radarjelző készülékek Svájcba és Liechtensteinbe történő bevitele és használata nem megengedett." Magyarán szólva ugyanazok a belépési feltételek mint Svájcba!

2011. máj. 23. 10:52
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen. Ez sem tűnik épp a legfrissebbnek (azzal a jövőbeni 2009-es dátummal) de még mindig több, mint amit én találtam :) és az biztos, hogy nem szigorodott azóta.

Köszi még egyszer!

2011. máj. 23. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! van határellenőrzés, a magyar rendszámos autókat nagyon szeretik kipakoltatni, és átnézni. Sima személyivel be tudsz jönni, más papír nem kell. Húsokat, cigit, piát ne hozzál, akkor nem lesz baj. Ha Svájc felől jössz Lichtibe, akkor nincs határ. Viszont a svájci határőrök nehezebb esetek. Egyéb kérdés? Itt lakom, ha kell még infó írjál nyugodtan.
2011. máj. 24. 16:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer én is kimennék Liechtensteinbe, biztos jó hely.
2011. szept. 25. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!