Elengednétek a 14 éves lányotokat Dániába 2 hétre repülővel, a barátnőjével, annak nagybácsijához?
Szerintem titeket még nem fognak egyedül engedni a reptéren koborolni, ne is álmodozzatok.
Szerintem ti olyanok lesztek, hogy kaptok egy táblát a nyakatokba a kapuig kísér egy reptéri alkalmazott majd ott átad egy stuinak majd a stui vagy egy másik reptéri alkalmazott dániában egészen a kijáratig (ahol várják a rokonokat a többiek) kísér és ott úgy ad át a nagybácsinak hogy annak igazolnia kell magát,
ìgy elengedném, föleg hogy ott van egy feleség is vagy is nem egyedül egy idegen férfival lesznek.
Ebben csak egy gond van ha nem nagybácsi megy hanem a nagynéni a gyerekekért, és nem adnak ki nekik. Pont nemrég láttam ilyet Berlinben, ahol nagypapa ment a nagymama helyett a gyerekekért, és épp telefonáltak ezer felé hogy engedélyt kapjon a nagypapa is.
Nekem unokaöcsém 8 éves lesz és egyedül jön Angliába hozzánk. Férjem angol, és neki is így lesz ahogy fent leírtam.
Milyen baj lenne? A check-in pulttól kísérik a gyermeket, a leszálláskor pedig a kilépő kapunál úgy adják át a fogadó rokonnak (és csak annak, akit megneveztek az induláskor!!)
Arra nagyon kell figyelni, hogy a légitársaságnak mik a speciális szabályai. Ugyani, ha a gyermek UM-nek (unaccompanied minor) minősül, akkor csak akkor utazhat repülővel, ha a helyfoglaláskor a kíséretet megrendelték, vagy utazik vele egy őt kísérő felnőtt. Egyéb esetben a gyermek szállítását megtagadják!!! (Függetlenül attól, hogy a gyermek nevére a repjegyet meg tudták venni).
A kíséret nélkül utazó gyermek kategória légitársaságonként eltér, van ahol 12 éves korig számít annak, és van ahol 14 éves korig, ezt mindenképp ellenőrizzétek.
Ha UM gyermeknek minősültök (vagy valamelyikőtök), akkor ezt jelezni kell előre.
E felett minden további nélkül utazhattok repülőn.
A vörös kapu (Duty) pedig nem nagy ördöngősség, főleg nem akkor, ha nincs mit elvámolni. Ha van mit, akkor sem "durva", csak sok az adminisztráció :)
biztos hogy nem . aki azt írta , hogy igen, az tuti ilyen 18 év alatti és lány. vagy nem gondolta át a dolgot rendesen.
egy vadidegen csávóhoz 2 hétre Dániába ?:D kizárt. max ha én is mehetnék vagy valaki aki felnőtt és megbízom benne.
23:41 - nem irtam h nincs ország
01:39 - mondták h olyan ország ahol még kocsikat se zárják meg ilyenek
01:45 - lesz nálunk levél ahol benne lesz dánul és angolul is h nem igazán tudunk komunikálni és ha vmi probléma van ott va telefonszám meg minden elérhetőség
06:45 - hát nálunk ez az utazás dolog elégé megszokott, mivel apu is minden héten pénteken jön haza ausztriából és vasárnap megy, 3 éve ott is vtam kin. És nem tudom lehet h a válaszaimból komolytalannak tűnök, de inkább csak az a mosolygos tipus vagyok.
08:09 - igen a szülöd testvére a nagybácsi. Amugy ő akarja h menjek mivel ő hivott még tavaly nyáron, most meg csak annyit kérdezet h nekem mikor lenne jó bezséljem meg anyuékkal és ő mindent elintéz egyébként csak repülő jegyet kell álnom.
08:57 - bnöm repült már tavaly egy éveel idősebb rokonával nem vt semmi..
10:54 - még mindig nem vadidegen..párszor elmondtam már
14:05 - Kamcsi te vtál?
14:50 - igen, érdekel a véleményetek habár nem befolyásol semmit.
két óra sincs.. egy és fél.
és itt Bp-n is lesz velünk felnőt meg aztán ott kinn is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!