Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába utaznék, de kivel?

Angliába utaznék, de kivel?

Figyelt kérdés
Szeretnék Angliába utazni, és később odaköltözni. A kérdésem, hogy 18 évesen, hasonló érdeklődésű/anyagi helyzetű barátok nélkül (akik eljönnének velem) hogy lenne megoldható egy pár hetes, esetleg még hosszabb kintlét? Gondolkoztam nyelvtanfolyamon, bár nincs sok szükségem rá, mert felsőfokon beszélem a nyelvet. Egyedül, teljesen ismeretlenül veszélyes lenne kimennem, de nagyon vonz az ország, mindenképpen szeretnék ott tapasztalatokat gyűjteni, csak nem ártana egy biztonságos háttér. Volt angol anyanyelvű barátom, akivel mehettem volna, de már szakítottunk. Tudtok esetleg valamilyen diákszervezetről, ami csoportos utakat szervez? Más ötletnek is örülnék. 18/L.
2011. febr. 22. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Velem!!! Többit privibe ha gondolod! 31/f
2011. febr. 22. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én kint élek Angliában. Ha felsőfokon beszélsz angolul akkor nincs miért félned!

Akkor a következőket csináld.

1.Gyűjts annyi pénzt,hogy akár 2-3 hónapig is ellegyél munka nélkül.Bár ha tényleg olyan jó a nyelvtudásod akkor hamar találsz melót..

2.Keresd ki,hogy melyik városban akarsz élni/dolgozni..

3. Ha tudsz érdeklődj utána,hogy az adott városban amit kinéztél mennyi a szoba bérélés..

(általában vidéken aránylag elfogadható helyen a szoba heti/60-80 font ,Londonban heti 65-90 font szokott lenni.Kezdésnél számolj hozzá + 2 hét depositot.)

Ha utána jártál,hogy mennyi a szállás,mennyi a kaja(nagyjából számolhatsz annyit mint otthon),tudod hol a végcél,akkor megveszed a repülőjegyet,és 1 éjszakát egy hostelban töltesz.Minden városban vannak hostelek amit pár napra is lehet fogadni..Másnap fogod magad,és bemész pár ingatlanügynökségbe ahol szobát bérelsz..Vagy menet közben is lehet látni hogy a lakásokat hirdetik..A szoba bérlés nem olyan vészes ha tudsz angolul,és utána sétálsz..Szinte rögtön kapsz szobát..Ha a szoba is megvan akkor fogod az önélet rajzodat,és körbe sétálód az össze munkaügyi irodákat ,ahol elmondod,hogy munkát keresel.Ha jó angol tudásod van akkor hamarosan melót is kapsz..Egy jó tanács..Nem árt ha van egy kártyafüggetlen telefonod mert venned kell 10 fontos angol SIM kártyát,hogy megtudj adni egy telefonszámot amin elérhető vagy..

A N.I. cardot a jobcentre.ben elintézheted..Érdemes oda is bemenned ha munkát keresel..

Még valamit Jobban jársz ha egyedül boldogulsz mert a magyarokban megbízni nem szabad..

Legyen nagyobb önbizalmad,ha jó angol tudásod van..

Sok sikert

2011. febr. 22. 20:31
 3/9 anonim válasza:

18 évesen perfect angol??

hogy csináltad?:O:O

2011. febr. 22. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg kezd úgy, hogy kijösz au pairnek. Ehhez nem kell hatalmas befektetés és biztonságot is ad, mert családnál laknál tehát lenne szállás, ellátás és némi zsebpénz is. Aztán ha már itt vagy, akkor elkezdhetnél nézelődni mi hogy működik, szerezhetnél ismerettségeket és szépen lassan tovább léphetnél miután már látod, hogy mi, hogy működik.
2011. febr. 22. 21:09
 5/9 anonim válasza:

21:04

a felsőfok, az nem perfect... azt jelenti, hogy van egy felsőfokú nyelvvizsgája(vagy azon a szinten van)

még csiszolni fog kiejtésen és a társalgási készségeden az élet

2011. febr. 22. 21:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem tiszta, hogy most csak nyaralni, vagy dolgozni jönnél. Amúgy pl aupairkedés jó ötlet, megtapasztalod a hétköznapokat, de közben biztonsgban vagy, mindened megvan. Ha tetszik, akkor maradsz, ha nem, akkor hazamész :)
2011. febr. 23. 01:04
 7/9 anonim válasza:
21:46 de akkor perfectűl beszél...-.-
2011. febr. 25. 20:27
 8/9 anonim válasza:

a felsőfok és a perfect között van különbség..

a perfecthez minimum 10 évig kell folyamatosan beszélni, nem pedig napi 1 órát(még ha anyanyelvi tanár, akkor sem biztos, hogy sikerülne)

2011. febr. 25. 22:28
 9/9 A kérdező kommentje:
nyugodjanak le a kedélyek :) 12 éve tanulom az angolt, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám, és tényleg elég sokat gyakorlom a nyelvet, van hogy napi 1 órát, és azért sikerült ennyi idős koromra mert ilyen beállítottságú vagyok, és mellé rengeteg angol nyelvű filmet nézek, könyveket olvasok. Az egyik válaszolónak: az au pairkedés jó ötlet, csak nem tudom, melyik ügynökség megbízható, annyira bevállalós meg nem vagyok, hogy próba-szerencse alapon belevetem magam :D
2011. febr. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!