Angliában vagy az USA-ban szeretnék élni. Milyen papírokat kell beszerezni, milyen teendőim vannak?
Angliába semmi nem kell. Illetve ha már itt vagy, akkor bankszámálra és NI számra lesz szükséged. Ez utóbbit a Jobcentre adja ki egy interjú alkalmával, ha már van melód... illetve akár már előtte is.
Az USA-ba a csillagokat kell lehoznod az égből, hogy egyáltalán a földjukre léphess.
Amúgy ne ijedj meg, ezt az interjút nem szó szerint kell interjúnak venni, hanem inkább adatfelvétel. Olyanokat kérdeznek, h mikor születtél, mikor érkeztél a UK-ba, hol dolgozol, hol laksz, volt e előző lakcimed itt, vagy előző munkahelyed stb. Nem egy nagy dolog. Meg megszokták, hogy nagyon sok külföldi jön, aki egy kukkot sem tud angolul. :D
A bankszámla nyitás már neccesebb (számomra), mert sokszor még otthon sem értettem (az is egy külön nyelven van :D), hogy akkor melyik számla a legmegfelelőbb nekem (és nem a banknak), itt meg ugye angolul közlik az információkat. De neten utána kell nézni, ha valami nem tiszta, google fordító, és kész. :D
Egyébkét a fentebb említett ok(ok)ból én is Angliát ajánlom, Amerikába nehéz bekerülni. (jajj, de hülyén fogalmaztam, de nincs kedvem átírni) :D
Illetve csináltatni kell Home Office-t, ami a legális munkavállaláshoz elengedhetetlen, és ennek díja 90 font.
Előző
Ja, tényleg a WRS... már el is felejtettem. :)
De elméletileg májustól már nem kéne, hogy legyen, nem?
Az első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!