Prága és London tippek? Tetszettek?
Prágában még nem jártam, London végülis tetszett, de annyira nem. Sok minden van ott, meg nagyváros, de valahogy nem tűnik annyira buli helynek.
Prágába és Berlinbe el szeretnék látogatni, sokan mondják, hogy Berlin jobb hely, mint London, Prága meg az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött.
Prága: gyönyörű és hangulatos város, nagyon szépen rendbe vannak hozva a régi épületek. Nekem nagyon tetszett.
London: kétszer voltam,mindkétszer télen,ezért nem nagyon tudtam "kiélvezni" a parkokat,amik elég jelentősek Londonban. A városban sokféle építészeti stílus keveredik,ami végül is "jól áll" a városnak csak eléggé túlzsúfoltak az utcák a rengeteg épülettel és a viszonylag szűk utcákban kicsit ez nyomasztó. A tisztaság többnyire jó kivéve az eldugottabb helyeken. A város nagyon multikultúrális, nagyon sok a bevándorló,főleg feketék,indiaiak és arabok. Összességében nekem nem volt annyira lenyűgöző a város,de a sok vörös téglás épülettel és az új felhőkarcolókkal van hangulata.
Nekem mindkettő tetszett, de Prágában már régebben voltam, és csak két napra, szóval, nem nagyon tudok tippeket adni.
Londonban már többször is voltam, nekem nagyon tetszik, pedig Angliát általában véve nem kedvelem...London nagyon sokszínű, mindig van mit csinálni, rengetegféle embert láthatsz. Ha látnivalókra vagy kíváncsi, meg hasznos infókra, ez egy nagyon jó oldal:
Prágát imádom, nagyon-nagyon hangulatos hely, kár, hogy csak 3 napra mentek, mert az egyik legjobb amikor csak beülsz valami helyre iszogatni, mert nagyon jó ki helyek vannak, a legtöbb helyen enni is lehet, pedig kiskocsmák. Érdemes este/éjszaka sétálgatni a városban, mert úgy talán még szebb.
London is az egyik nagy szerelmem, igaz, Lononban inkább cak a belváros, ami túristaként élmény lehet. Ha fiatalok vagytok, akkor mindenképpen javaslok Londonban valami ismertebb szórakozóhelyet beiktatni, mert hihetetlen fergeteges bulik vannak világhírű dj-kkel.
Londonban amit nem érdemes megnézni az a madame toussaud, unalmas és drága. Meg Prágával ellentétben itt nem nagy élmény beülni egy pubba sem. Amit érdemes megnézni még londonban, legalábbis nekem nagy élmény volt, az az ilyen piacok, zsibvásárok világa, van egy pár, és hatalmas, hogy milyen dolgokat árulnak :) Plusz a különböző negyedek, kicsit talán félelmetes egyik-másik, de magyarországon ninc ilyen, szóval mindenképpen érdekes élmény.
Mondjuk ha nem az a típus vagy, aki a városnak a lelkéig akar hatolni, hanem inkább csak kikapcsolódni és fényképezni, akkor ezek nem neked való programok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!