Nyáron megyek 12 napra Barcelonába busszal, osztálykirándulás lesz. Busszal megyünk,32 órás lesz az út. Valaki, akinek van kedve, leírná, hogy a buszra mit célszerű felvinni?
Piát valóba nem kéne vinni, a legtöbb fiatal gyerek nem tud mértéket tartani, valamint az alkoholt sem tudja még túl jól lebontani a fejlődőfélben lévő szervezetük.
Nővérem tanár, amikor Németországba mentek cserediákprogramban az osztállyal, az egyik gyerek annyit ivott, hogy alkoholmérgezést kapott:S Nyilván nem az összes kölyök ilyen felelőtlen, de aki ilyen korán piát fogyaszt, nem hinném, hogy beéri pár korttyal.
Gondolom, a buszút a kérdés lényege, nem az, hogy mi kell a nyaraláshoz - a nyak köré pakolható párna, az egy nagyon hasznos dolog (kimondottan erre árulják), valamint valami fülhallgatós zeneforrás, meg bármilyen egyéb unaloműző (én egy időben ennyi idősen karkötőket csomózgattam pl., de egyszer angliából hazafelé befontam valakinek a haját afroba...). Uno kártya és hasonlók is jól jöhetnek. Főzőcskézni szerintem úgysem fogtok, valami kajálást bizots szerveznek a tanárok, de ha netán nem, akkor is ki lehet szendviccsel meg nasival gond nélkül bírni (gondolom, 2 éjszaka és egy nap...). Az nagyon fontos, hogy valami nagyon lezser ruhát vegyél magadra, a divat eléggé harmadlagos szempont, kb csak a melletted ülő látja, hogy mi van rajtad - viszont ha rád tapad, bevág stb., meg fogsz őrülni, mire odaérsz. Olyan legyen, amiben kényelmesen le tudsz guggolni (>>> kényelmesen fel tudod húzni a lábad az ülésen, ha épp azok az ülőfelületeid vannak kevésbé elhasználva, amik ahhoz kellenek). Éjszakára zokni, amúgy meleg lesz, de az éjszaka hűvös. Meg persze valami pulcsi, kabát stb, ami takaróként funkcionál. Olyan cipő, amit könnyű levetni, és _nem büdösödik bele a lábad_ (szandál, jó anyagú zártabb cipő). Sokat ront az ember komfortérzetén, ha azért nem meri levenni, mert fél, hogy elájul majd a fél busz...
És bármilyen kicsi táskát viszel is fel (egyébként minél kisebb, annál jobb), egy fogkefe és egy mini fogkrémtubus, meg egy váltás fehérnemű biztosan belefér - sokra fogod értékelni mindkettőt, mikor már 20 óra eltelt a 32-ből.
Ja, amúgy hogy mentek 32 órát, 2 pótsofőrt visztek?? Mert két sofőrrel csak 16-ot lehet egyhuzamban, akár hogy is ügyeskedtek. Vagy a 32-ben már van egy 8 órás szünet is? Végül is nem kivitelezhetlen... alszotok addig, vagy várost néztek/kirándultok valahol félúton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!