Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nyáron megyek 12 napra Barcelo...

Nyáron megyek 12 napra Barcelonába busszal, osztálykirándulás lesz. Busszal megyünk,32 órás lesz az út. Valaki, akinek van kedve, leírná, hogy a buszra mit célszerű felvinni?

Figyelt kérdés
+ miket, mennyit cuccot vigyek? gondolok piszire, fürfőrucira, polokra, meg ilyen plusz dolgokra, amiket egy átlagos osztálykirándulásra nem vinnék.
2010. nov. 20. 14:10
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
sulival megyünk, tanárokkal, és mondom h tavaly felvittek kutyát a buszra.
2010. nov. 20. 18:33
 12/23 anonim ***** válasza:

Piát valóba nem kéne vinni, a legtöbb fiatal gyerek nem tud mértéket tartani, valamint az alkoholt sem tudja még túl jól lebontani a fejlődőfélben lévő szervezetük.

Nővérem tanár, amikor Németországba mentek cserediákprogramban az osztállyal, az egyik gyerek annyit ivott, hogy alkoholmérgezést kapott:S Nyilván nem az összes kölyök ilyen felelőtlen, de aki ilyen korán piát fogyaszt, nem hinném, hogy beéri pár korttyal.

2010. nov. 20. 18:58
 13/23 anonim ***** válasza:

Gondolom, a buszút a kérdés lényege, nem az, hogy mi kell a nyaraláshoz - a nyak köré pakolható párna, az egy nagyon hasznos dolog (kimondottan erre árulják), valamint valami fülhallgatós zeneforrás, meg bármilyen egyéb unaloműző (én egy időben ennyi idősen karkötőket csomózgattam pl., de egyszer angliából hazafelé befontam valakinek a haját afroba...). Uno kártya és hasonlók is jól jöhetnek. Főzőcskézni szerintem úgysem fogtok, valami kajálást bizots szerveznek a tanárok, de ha netán nem, akkor is ki lehet szendviccsel meg nasival gond nélkül bírni (gondolom, 2 éjszaka és egy nap...). Az nagyon fontos, hogy valami nagyon lezser ruhát vegyél magadra, a divat eléggé harmadlagos szempont, kb csak a melletted ülő látja, hogy mi van rajtad - viszont ha rád tapad, bevág stb., meg fogsz őrülni, mire odaérsz. Olyan legyen, amiben kényelmesen le tudsz guggolni (>>> kényelmesen fel tudod húzni a lábad az ülésen, ha épp azok az ülőfelületeid vannak kevésbé elhasználva, amik ahhoz kellenek). Éjszakára zokni, amúgy meleg lesz, de az éjszaka hűvös. Meg persze valami pulcsi, kabát stb, ami takaróként funkcionál. Olyan cipő, amit könnyű levetni, és _nem büdösödik bele a lábad_ (szandál, jó anyagú zártabb cipő). Sokat ront az ember komfortérzetén, ha azért nem meri levenni, mert fél, hogy elájul majd a fél busz...

És bármilyen kicsi táskát viszel is fel (egyébként minél kisebb, annál jobb), egy fogkefe és egy mini fogkrémtubus, meg egy váltás fehérnemű biztosan belefér - sokra fogod értékelni mindkettőt, mikor már 20 óra eltelt a 32-ből.

Ja, amúgy hogy mentek 32 órát, 2 pótsofőrt visztek?? Mert két sofőrrel csak 16-ot lehet egyhuzamban, akár hogy is ügyeskedtek. Vagy a 32-ben már van egy 8 órás szünet is? Végül is nem kivitelezhetlen... alszotok addig, vagy várost néztek/kirándultok valahol félúton?

2010. nov. 20. 19:22
 14/23 A kérdező kommentje:
uh köszii :) na ezaz amire vártam. Fogalmam sincs, hogyan oldják meg a söfört, és egyhizamba lesz, sztem kisebb pihenőkkel, fogat mosni megyünk le, mert a buszba lesz wc is. Nem tudom, hogyan zajlik ez az egész. Ez az afrofonás jó ötlet :D majd keresünk valami alanyt.
2010. nov. 20. 19:35
 15/23 anonim ***** válasza:
Amit már az előzők is írtak: laza öltözet, mini fogkefe, fogkrém elengedhetetlen, ha megálltok benzinkútnál, tudsz fogat mosni. Ugyanígy egy pici törölköző, kis tusfürdő, kézmosásra (nem mindenhol van szappan). Kispárna, takaró (éjjel tényleg hideg van). Buszon NE igyatok alkoholt, egyrészt mert még picik vagytok, másrészt szerintem nem jó dolog végighányni a buszutat. Ha lány vagy: ne vegyél fel tangát, nagyon kényelmetlen lesz annyi ülésnél,illetve használj tisztasági betétet, amit tudsz cserélni. Tegyél be a kistáskádba intim törlőkendőt, az is nagyon jól jön. Illetve még tegyél be savanyú cukrot (pl. VitaC), illetve sima, hagyományos sós ropit, ha esetleg hányingered lesz a buszon, sokat segít. Már sokszor utaztam így busszal, ezek tényleg jól jöttek. Ha van bármi kérdésed, szívesen segítek. 24N
2010. nov. 20. 21:36
 16/23 A kérdező kommentje:
köszi :) na ezek is alap dolgok, de ugy kiment volna a fejemből. Én am nem szappant, hanem ezt a víz nélküli kézfertőtlenítőt szoktam használni. Hát én a hányingertől félek leginkább, egy idő után mindig hányingerem lesz, de sose hányok, csak nagyon szarul érzem magam. Inni, persze nem, azért hülye nem vagyok :) köszi.
2010. nov. 21. 01:03
 17/23 A kérdező kommentje:
am igen, lány vagyok :)
2010. nov. 21. 01:05
 18/23 A kérdező kommentje:
lenne mág 1 kérdésem: hogy tuti hogy van wc a buszokba? emeletessel megyünk :/
2010. nov. 21. 22:55
 19/23 anonim ***** válasza:
21:36-os vagyok. Jó a fertőtlenítő folyadék is, de azért vigyél szappant is, egy idő után jól esik lemosni kezed-arcod a hosszú úton. Hányingerre sós ropi, savanyú cukor (tényleg a citromos VitaC a legjobb), és hideg szénsavmentes ásványvíz. Vigyél annyi pénzt, hogy ha megálltok benzinkútnál pihenni, tudjál venni friss, hideg (!) ásványvizet, az tökéletes hányinger ellen. Vegyél be pár óránként B6 vitamint (gyógyszertárban lehet kapni), szintén hányingerre. (Deadalon is jó lenne, de az sokakat kiüt teljesen, azt se tudnád, hol vagy.) A wc általában használható, de csak végszükség esetén. Ja, és még egy: elemlámpát is tegyél be. Jól jön, ha este, a sötétben meg kell találni valamit a táskádban. Egyéb kérdés?
2010. nov. 22. 12:52
 20/23 A kérdező kommentje:
köszi :) nagyon sokat segítettél. ÉS most derült ki h zárva lesz a wc, és 5-6 óránként állunk meg. Na hát nekem rohadt gyors az emésztésem, tavaly 8 órás kocsiúton ha 10x nem álltunk meg 1x se. Bár erre nemhiszem h van jótanács :(
2010. nov. 22. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!