LONDON vagy PÁRIZS? Érveket is!
Mindent csak azt nem lehet mondani,hogy a "londoniak barátságosak"
Londonban jóformán angollal már alig lehet találkozni.Minden más nemzetiségű ember ott található kezdve a magyaroktól,lengyel,paki,arab,brazil,román,szlovák,kínai emberekig,és nem barátságosak..
Ahogy a franciák sem barátságosak..
De a kérdésedre a válasz:
- Nyaralás : Párizs jobb választás,mert nyáron Párizsban jó meleg van,és tényleg szép hely,csodás épületekkel..
Londonban nyáron is jó ha 15-20 fok van..(ritkán van 25 foknál melegebb) Nyáron is jellemző a szél,eső,köd..
Karácsonyi kiruccanás: Londont ajánlom,mert itt kint Angliában állandó leárazások vannak.Ha úgy jössz ki,hogy boxing day is bele esik akkor még olcsóbban tudsz vásárolni..Párizs drága város,igaz London is,de az ünnepek miatt elég kedvező akciók vannak.
- végleges kiköltözés: Nos ebben nem tudok segíteni.Én Párizsban csak turista voltam,viszont Angliában élek,dolgozom.(de már nem Londonban,mert mint írtam hátránya van a fővárosnak)
Van aki Párizst tartja jónak.Nyilván ha tud francia nyelven kommunikálni oda kell menni,mert akkor ott érvényesül jobban.Ha valaki angolul tud akkor jöjjön Angliába..A kint élés már tényleg csak rajtad múlik..
Üdv 38/N
En mindket varosban eltem es veglegesnek Londont valasztottam. Habar Parizs szebb es tenyleg hangulatosabb, az emberek sokkal hidegebbek es baratsagtalanabbak. A nyelvrol csak annyit, hogy en torom a franciat, angolul beszelek jobban (most mar elmondhatom, hogy jol), de ha angolul probaltam elmondani, amit akartam akkor az baj volt, de ha meg franciaul, akkor meg az. Hozzateszem, hogy az egy eves ott letem alatt egy csomoszor elofordult, hogy mikor franciaul kertem a boltban, automatikusan angolul valaszoltak. Duhitett nagyon.
De most telen mikor voltunk orommel fogadtak, hogy franciaul kommunikaltam, amikor kellett. A fene sem igazodik ki rajtuk.
London nem szep varos, de itt konnyen szoba lehet elegyedni a helyiekkel. En munkam miatt szinte csak angolokkal (illetve britekkel) talalkozom es mind kedves, erdeklodo. Hozzateszem, oktatok, megsem bunkoznak vagy utalnak. Ez csak az elejen volt, amikor meg azt hittem, hogy nem fogadnak el, mert, hogy "kelet europai" vagyok. Aztan mikor rajottam, hogy nem "kelet europai", hanem HULYE vagyok, amiert en ertekelem alul sajat magam ezzel, azota erdekes modon soha nem volt semmilyen konfliktusom veluk. Igenis kedves emberek, de termeszetesen kozottuk is vannak mogorvabbak, vagy hidegebbek, de altalanossagban sokkal jobb kozottuk, mint a franciak kozott, akik egyaltalan nem befogadok.
Ja, es amugy Londont imadom. Hatalmas es rengeteg mindent lehet itt csinalni, persze sokszor mar engem is kikeszit a tomeg, de London ezzel jar. Viszont, ha mar egyszer itt elek, akkor megprobalom meglatni a pozitiv oldalat es jol megelni a mindennapjaimat.
Amugy az is igaz, hogy elmeletileg itt mar nem is el angol... legalabbis en is ezt hittem, aztan erdekes modon akik jonnek hozzam trainingre, azok mind angolok es mind londoniak. Csinalom mar egy par eve ezt, ugyhogy elmondhatom igenis vannak oslakosok is Londonban.
Párizs tele van koszos arabbal, sokat voltam ott nemcsak turistaként, tönkretették azt a szép várost. Alapvetően nincs velük semmi bajom, azokkal akik a saját országukban élnek. De a párizsi arabok csak élősködnek ott, bűnöznek, koszos miattuk az egész város. Csak azért írtam ezt, ha egy szép tiszta nyugodt városban akarsz kiruccanni, kiköltözni, akkor ne Párizst válaszd.
Londonban csak egyszer voltam 2 napot, de ezalatt az idő alatt sokkal több pozitív élmény ért mint Párizsban.
ma 13:18
London is hemzseg a sok ingyen élő arabokkal és fekákkal..London ugyanolyan koszos,büdös,drága város..Semmivel nem különb Párizsnál.2 évet életem Londonban,ennyi bőven elég volt..
13.18-as vagyok. Persze elhiszem hogy London is hasonló, láttam ott is sok olyan "idegent", csak azalatt a rövid idő alatt nem tapasztaltam ki a rossz oldalát.
Végül is egy pár napos kiruccanásra mindkét város jó, de ahhoz hogy ott lakjon az ember nem, inkább válasszon egy környékbeli kis várost és ha kedve tartja bármikor beutazhat a nagyvárosi bűzt szagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!