Az Alacsony Tátra keleti részén (kb az Ördöglakoma hágótól a Gyömbérig) januárban és februárban nagyon sokan szoktak túrázni? Van esély arra, hogy lássak medvéket?
Te csak inkább ne keresd a medvék társaságát, ilyenkor pláne éhesek és ingerültek lehetnek, ha épp nem alszanak. Elvileg márciusig nem nagyon bóklásznak, de pont két éve volt hogy friss medvenyomokat láttunk a havon február elején. Az egyedül túrázásnak meg hátránya hogy nem beszélgetsz senkivel és így nem hallanak az állatok messziről, így nagyobb az esélye egy véletlen közeli találkozásnak.
"Az egyedül túrázásnak meg hátránya hogy nem beszélgetsz senkivel és így nem hallanak az állatok messziről, így nagyobb az esélye egy véletlen közeli találkozásnak."
Ez a kérdezőnek inkább előny, mert azt olvasom ki azírásából, hogy szeretne medvéket látni.
Van tapasztalatom magashegyi túrázásból, sok alpesi csúcson jártam már *Koralpe, Stubalpe, Lavantal Alpok, Pohorje*.
A szlovák hegyekben nem jártam még soha. Nehezebb terep lenne az alacsony tátra mint a Koralpe? A képek alapján hasonló.
Nem kifejezetten szeretnék medvét látni, és külön nem is keresném őket.
Az Alpokban csak zergéket, kőszáli kecskéket és nyúlakat láttam.
Elolvastam a cikket. Eszem ágában sem lenne letérni az ösvényről.
Van a közelben 1 útulna, az alkalmas lenne éjszakai szállásra.
Nyáron elvileg hatalmas a tömeg,és az útulnákat is "elfoglalják"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!