Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az Alacsony Tátra keleti...

Az Alacsony Tátra keleti részén (kb az Ördöglakoma hágótól a Gyömbérig) januárban és februárban nagyon sokan szoktak túrázni? Van esély arra, hogy lássak medvéket?

Figyelt kérdés
Még sosem jártam a szlovák hegyekben. A terepet is csak az openstreetmap-ről és képekről ismerem. A túrám kiindulási pontja a Certovica lenne.

tegnapelőtt 04:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Te csak inkább ne keresd a medvék társaságát, ilyenkor pláne éhesek és ingerültek lehetnek, ha épp nem alszanak. Elvileg márciusig nem nagyon bóklásznak, de pont két éve volt hogy friss medvenyomokat láttunk a havon február elején. Az egyedül túrázásnak meg hátránya hogy nem beszélgetsz senkivel és így nem hallanak az állatok messziről, így nagyobb az esélye egy véletlen közeli találkozásnak.

[link]

tegnapelőtt 12:24
 2/5 anonim ***** válasza:

"Az egyedül túrázásnak meg hátránya hogy nem beszélgetsz senkivel és így nem hallanak az állatok messziről, így nagyobb az esélye egy véletlen közeli találkozásnak."

Ez a kérdezőnek inkább előny, mert azt olvasom ki azírásából, hogy szeretne medvéket látni.

tegnapelőtt 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkább amiatt aggódj, hogy eltévedsz vagy rádesteledik. Télen, hóban, tapasztalat nélkül elég necces lehet egy rövidebb túra is.
tegnapelőtt 14:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Van tapasztalatom magashegyi túrázásból, sok alpesi csúcson jártam már *Koralpe, Stubalpe, Lavantal Alpok, Pohorje*.

A szlovák hegyekben nem jártam még soha. Nehezebb terep lenne az alacsony tátra mint a Koralpe? A képek alapján hasonló.

Nem kifejezetten szeretnék medvét látni, és külön nem is keresném őket.

Az Alpokban csak zergéket, kőszáli kecskéket és nyúlakat láttam.

tegnapelőtt 15:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Elolvastam a cikket. Eszem ágában sem lenne letérni az ösvényről.

Van a közelben 1 útulna, az alkalmas lenne éjszakai szállásra.

Nyáron elvileg hatalmas a tömeg,és az útulnákat is "elfoglalják"

tegnapelőtt 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!