Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova mennétek nyaralni ennyi...

Hova mennétek nyaralni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Anyukámat szeretném elvinni tengerparti nyaralásra május, június körül, igazából minél hamarabb mikor már meleg van de nincs is tele turistával minden. Lehet a párja is jönne, akkor ők is fizetnek bele de a nagyját én szeretném. Összesen 1 milliót gondoltam ki úgy, hogy minden benne legyen a repülőúttal kezdve a programokig. Még nem repültem soha, de anyukám már igen. Gondolkodtam Spanyolországba, Olaszországba. Török, Horvát, Görögországba nem szeretnék. Turistalátványosság is érdekelne de leginkabb a fő cél, hogy gyönyörű tengerparton tudjunk pihenni. Ha valaki tudatos utazó itt a csoportban és tisztában van az árakkal tudna segíteni milyen környékre lenne érdemes menni ezek alapján? Nem baj ha kicsit a kereten kívül esik az összeg. 1 hétre gondoltam. Horvátország is szép de annál kicsit nívósabbat szeretnék, Görögország pedig valahogy nem tetszik. Bulgária kizárva, Törökországról is sok rosszat hallottam, hogy nagy része koszos meg az árusok támadnak minden felől. Köszi a segítséget!😊
nov. 25. 06:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Pedig Görögországot javasolnám leginkább, mert olcsó, változatos és gyönyörű.
nov. 25. 07:23
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

Görögország nem tetszik? Mondod ezt úgy, hogy sose voltál ott?

Én ezekkel a paraméterekkel tutti valamelyik görög szigetre mennék.

Ez a Horvátország meg színvonal dolog se világos. Voltam már jópár helyen. Nem gondolom, hogy Horvátország kevésbé lenne színvonalas, mint Olaszország. De persze minden függ a konkrét helytől. De jellemzően horvátban ugyanazért a pènzért jobb szállást kapsz, mint olaszban.

Azt kéne eldönteni mire vágytok? Homokos part? Kavicsos part? Sziklás part? Szeretnétek várost nézni? Szeretnétek természeti látványosságokat nézni? Ez alapján lehet eldönteni.

nov. 25. 07:49
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Cipruson Ayia Napa-n volt eddig a legjobb tengerpart, ahol jártam.
nov. 25. 08:15
 4/12 Kései Sirató ***** válasza:
67%
Spanyolországba menjetek, az olasz part nem annyira szép.
nov. 25. 09:12
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

Én is Ciprust ajánlom, bár Ayia Napa iszonyatosan zsúfolt, mi egyszer áprilisban voltunk arra, és már akkor nehezen lehetett volna leejteni egy gombostűt a Nissi Beach-en...

Én Lárnakát kedvelem, az szép is (van erőd, óváros, pálmafás sétány stb.), viszonylag nyugis is, és Ayia Napa is elérhető távolságra van, ha valaki egy strandolás erejéig a fehérhomokos partot is kipróbálná (ez amúgy tényleg gyönyörű, nemhiába vonz tömegeket, bár egy trópusi part azért nem ilyen 🙂).

Ciprus azért is jó választás, mert májusban-júniusban már biztos strandidő van, hisz már áprilisban is lehet arra fürdeni, míg a többi európai fürdőhelyen erősen necces lehet még az idő (Korfun pl. még júliusban is meglepően hideg volt a tenger).

Ja, és nem is drága, legalábbis én 2023 szeptemberében voltam utoljára, és akkor kb. itthoni árak voltak.

nov. 25. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
27%

Spanyolországot ajánlom - kirándulási lehetőség is van és gyönyörű tengerpart is.

A Costa Doradan voltam már és Mallorcán. Nevezetességek inkább az előzőhöz "közel", már ha Barcelona közelnek ítélhető oda.

nov. 25. 11:20
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

A horvátországi nyaralásnál valamiért az emberek 90%-a Isztriát, Krk-szigetet, Crikvenicát, Zadart, esetleg Trogirt érti. Telerakjuk az opelt konzervekkel aztán irány a Zapartman.

A nyugati pénzes turisták körében épp mostanság lett felkapott a dalmát tengerpart, főleg Dubrovnik és a nagyobb szigetek délen.

Hvaron, Korculán nem nagyon hallottam magyar szót, de már csehet, lengyelt se nagyon. Ellenben angolt, franciát, hollandot annál többet.

Nem reklám, csak tényismertetés, mert kicsit fura volt az összehasonlítás, hogy Spanyolország vagy Olaszország nívósabb lenne sokkal, amikor éppen a horvát tengerpartra kezdenek átszokni azok, akik eddig ezekbe az országokba jártak nyaralni, és nem azért mert olcsóbb lenne. (Nem az egyébként.)

nov. 25. 22:25
 8/12 anonim ***** válasza:
86%
@7 Mondjuk Dubrovnik és környéke szerintem pont az egész kontinens legrosszabb ár/érték arányú helye lett a Trónok harca óta.
nov. 25. 23:11
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
2010 óta nyaralunk a Korculai Prizsba faluban. Házat bérelünk amihez saját strand tartozik. 9 villa osztozik az egész öblön és szerencsére sziklás a part rögtön 5 méteres vízzel. Mi ezt szeretjük, de nem olcsóbb mint a spanyol tengerpart. Viszont ahhoz, hogy zsúfoltkodjunk más turistákkal, ahhoz autóba kell ülni.
nov. 26. 14:26
 10/12 kutyafule4 ***** válasza:
59%
Naigen, Horvátországban nem a legközelebbi tengerpartot kell megcélozni, én például Cres szigetén voltam és imádtam, jövőre Isztriára megyünk.
nov. 26. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!