Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lengyelországi utazás: Mely...

Lengyelországi utazás: Mely városokat és helyeket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Ezeket szeretem:

- városnézés, kultúra, történelem, építészeti remekművek

- hegyvidék, vadregényes tájak, atmoszférikus helyek, friss levegő

- futballal kapcsolatos helyszínek (pl. stadionok, csapatok múzeumai..)

- jó helyi éttermeket végigjárni, az ország specialitásait végigkóstolni

okt. 30. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
A legnagyobb kereső a barátod. Senki sem fogja neked ideömleszteni.
okt. 30. 19:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Krakkó
okt. 30. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
5%
Ezek alapján nem Lengyelországot keresed. München, Barcelona vagy Észak-Olaszország jobban beleillik.
okt. 30. 22:01
 4/9 anonim válasza:
100%
Hazafelé Zakopane-ba mindenképp ugrjatok be, csodálatos hely!
okt. 30. 22:28
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
okt. 31. 01:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Az nem fordult meg a fejedben, hogy egy nyár alatt több országba is el lehet utazni?

okt. 31. 01:32
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
De, megfordult. Tavaly tíz országban jártam, az idén csak hatban. Lengyelországban is megfordultam kétszer, az alábbi városokban jártam többek között: Rzeszów, Lublin, Białystok, Augustów, Mikołajki, Elblag, Gdańsk, Ostróda, Mława, Varsó, Kielce, Krakkó, Zakopane, Bielsko-Biała, Sosnowiec, Katowice, Chorzów, Opole, Boroszló, Poznań, Gorzów Wielkopolski, Szczecin, Police, Trzebież. A nagyobb városok központi részei szinte mindenhol szépek, különösen Gdańsk tetszett, na meg persze Varsóra is érdemes szánni egy-két napot.
okt. 31. 02:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Mint többiek írták sok szép hely van, de a foci nem feltétlen Lengyelországra illik, ha szép helyet keresel akkor Zakopane mindenkép szép. Esetleg Krakkó, Varsó így nagyobb városokként.
nov. 2. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Én városokból ajánlom:-Gdańsk, mivel szerintem itt található az egyik legszebb óváros közép európában, egy igazi északi,hanza,német hangulatú város

-Varsó: bár itt nincs nagy óváros(még a második vh-ban teljesen megsemmisült a város) de amit újjá építettek az elég szép,de itt főleg a felhőkarcolókat érdemes megnézni

-Wrocław: ez a város hangulatában kicsit Gdańskra emlékeztet mivel a második vh-ig német kézen volt

Krakkó: ez egy tipik lengyel város a belvárosa nagyon szép, itt található a schlindler gyára is és kb egy óra autóval auschwitz is.

Természetben Zakopane környékét ajánlom,ez kb másfél óra autóval Krakkóbol, itt külön ajánlom a Morskie oko nevű tavat, illetve felmenni lanovkával valamelyik hegyre( pl gáspárcsúcs)

Ételekről meg annyi hogy érdemes kiprobálni a pierogit és különféle kolbászokat

nov. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!