Lengyelországi utazás: Mely városokat és helyeket ajánlanátok?
Ezeket szeretem:
- városnézés, kultúra, történelem, építészeti remekművek
- hegyvidék, vadregényes tájak, atmoszférikus helyek, friss levegő
- futballal kapcsolatos helyszínek (pl. stadionok, csapatok múzeumai..)
- jó helyi éttermeket végigjárni, az ország specialitásait végigkóstolni
Ausztriát ilyen gyorsan végigjártad?
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__12844645-ausz..
Az nem fordult meg a fejedben, hogy egy nyár alatt több országba is el lehet utazni?
Én városokból ajánlom:-Gdańsk, mivel szerintem itt található az egyik legszebb óváros közép európában, egy igazi északi,hanza,német hangulatú város
-Varsó: bár itt nincs nagy óváros(még a második vh-ban teljesen megsemmisült a város) de amit újjá építettek az elég szép,de itt főleg a felhőkarcolókat érdemes megnézni
-Wrocław: ez a város hangulatában kicsit Gdańskra emlékeztet mivel a második vh-ig német kézen volt
Krakkó: ez egy tipik lengyel város a belvárosa nagyon szép, itt található a schlindler gyára is és kb egy óra autóval auschwitz is.
Természetben Zakopane környékét ajánlom,ez kb másfél óra autóval Krakkóbol, itt külön ajánlom a Morskie oko nevű tavat, illetve felmenni lanovkával valamelyik hegyre( pl gáspárcsúcs)
Ételekről meg annyi hogy érdemes kiprobálni a pierogit és különféle kolbászokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!