A kézipoggyász méretével miért nem foglalkoznak a fapadosokon, többi lent?
Azt vettem észre nyaraláskor, hogy egy csomó ember óriási nagy hátizsákokkal meg, amik még meg is vannak tömve. Na most én eddig 3 légitársasággal repültem, mindenhol el volt írva még a kézipoggyász mérete is, ami biztos, hogy kisebb, mint ezek a kitömött hátizsákok (nem túrazsák, hanem kb kitömött laptop hátizsák), amiket sokaknál látok.
Tapasztaltabb utazók válaszát várom, hogy itt akkor mi a szabály? Nem foglalkoznak annyira ezzel a mérettel?
#6-os, azért nem éppen pár euro-rol van szó. Túl szigorú a légi társaságok szabályozása, ami az emberek lehúzására épül. Ha utazol, egyértlmü, hogy viszel magaddal poggyászt. Nem azt mondom, hogy meg kell engedni, hogy a fél lakással a böröndben fel lehessen szállni, de egy kis gurulóst azért engedjenek már fel ingyen. Az étteremben sem kell fizetned pluszban az evöeszközert.
ès tudom, ilyenkor jön az a válasz, hogy akkor aki szarrágó ne utazzon fapadossal, de pl. Bp-röl egyes országokba közvetlenül mással nem tudsz eljutni.
7
A fapadosokon több ülés van mint amennyi hely van kabin méretű bőröndöknek. A gurulóst meg sehogy nem tuszkolod be ülés alá. Persze a kisméretű kézipoggyász lehetne kétszer akkora csak mivel sokan így se az ülés alá rakják így ez az se működne. Meg a légitársaságok abból élnek hogy a kiegészítő szolgáltatásokat eladják az olcsó jegy mellé.
Az a szabály, amit az adott légitársaság oldalán látsz.
Nem fognak viszont minden egyes utast ellenőrizni minden gépen. Több idő és macera. Néha azért szokták nézni.
Nem a pár euro miatt (ami amúgy nem pár euro hanem elég nagy összeg) viszek carry ont, hanem hogy ne vegyék el a holmim, mert aztán ellopják, elkeveredik, összetörik, várni kell rá érkezéskor, stb.
Múltkor valaki redditen hosszasan bizonygatta, hogy a kabinbőrönd is befér az ülés alá..... azóta se tudom felfogni, hogy ezt hogyan kellene elképzelni, a hátizsák pont befér :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!